Вчені розповіли, що потрібно зробити перед вживанням калорійної страви

    207

    Перед вживанням калорійного блюда його слід спочатку понюхати. У більшості випадків люди надалі відмовляються від його вживання. Такий висновок зробили фахівці, що працюють в Університеті Південної Флориди.

    Вчені після ряду експериментів прийшли до цікавого висновку. Перед вживанням калорійного блюда його слід спочатку понюхати. Американські дослідники радять вдаватися саме до такої практики, коли хочеться з’їсти блюдо, яке є дуже калорійним або дуже «шкідливим». Цього може виявитися цілком достатнім, щоб відбити бажання його споживати. Правда, процес обнюхування повинен тривати не менше двох хвилин.

    Як до цього поставляться продавці, вчені не кажуть. Однак, за їхніми висновками, запах цілком може вбити бажання. При цьому запах може бути найпривабливішим. Така тактика, на думку дослідників, більш ефективна, ніж будь-яка заборона.

    Сучасна харчова індустрія активно використовує ароматичні стимули, які спонукають людей з’їсти саме це і негайно. Однак, якщо вони принюхаються протягом двох і більше хвилин, мозок цілком може їм підказати, що блюдо для них шкідливе і не потрібне.

    Звичайно, важко собі уявити, як це можна здійснити в ресторані, кафе або магазині. У той же час вдома цю практику цілком можна використовувати, якщо захочеться з’їсти «зайву» солодку булочку чи інший смаколик, або шматок піци.