14 жовтня – це не день чоловіків: українцям нагадали про моральний борг

    220

    14 жовтня – це день не чоловіків, а день всіх тих, хто “кров’ю і потом” захищав і захищає Україну.

    Про це у своєму Facebook написав Мирослав Гай, керівник благодійного фонду “Мир і Ko”.

    “Звичайно, це день добровольців, армії, гвардії, сбу, волонтерів, медиків, мнс, майданівців … Я буду радий, коли в цей список потраплять і політики і дипломати … Але поки – це одиниці”, – заявив він.

    Гай нагадав, що серед захисників – люди різної статі, різних національностей, різних мов, з різними мотивами.

    “Але всі вони під прапором України, навіть якщо громадяни різних країн. Коли ми говоримо про захисників вітчизни, ми повинні згадати ще й сім’ї загиблих і поранених – вони віддали найцінніше – майбутнє своїх сімей, життя і здоров’я улюблених”, – зазначив він.

    Українці повинні пам’ятати своїх героїв, щоб жертви співвітчизників не стали марними, підкреслює Гай.

    “Багатьох чекає довічний догляд за недієздатним коханою людиною, вже часті розлучення через ПТРС, хтось буде ходити на могилу рідної людини від молодості і до глибокої старості. За що ці жертви? – повинні запитати себе ми і вони, і дати відповідь : за Україну, за майбутнє цього суспільства, країни, наших дітей … “, – пише він.

    Гай закликає завершити розпочату на Майдані справу.

    “Вся країна, нація, повинна бачити, знати, що ця жертва була і є. І що вона виправдана. Що вона була потрібна. Що вона оцінена, хоч і не має ціни. Оцінено кращим майбутнім для наших дітей. Адже майбутнє дітей – це єдине, за що можна змиритися зі смертю солдата, батька, друга.

    І тут ми всі повинні виправдати цю жертву, зробивши цю країну кращою для всіх. І не важливо, скільки знадобиться Майданів і люстрацій.

    Це наш моральний обов’язок. Інакше ми будемо зметені історією і зневажені майбутніми поколіннями “, – додав він.