Загострення на Донбасі – реакція Путіна на розмову з Трампом, – волонтер

    1989

    Зараз дуже важко спрогнозувати, як завершиться бойове загострення біля Авдіївки, адже у ситуацію втрутились геополітичні фактори. Можливо, активізація російських атак на Донбасі – це реакція Путіна на розмову із Трампом.

    Таку думку в ефірі інформаційного проекту «Перші про головне. Коментарі» (щобудня 13:00–15:00 та 19:00–21:00 на телеканалі ZIK) висловив волонтер Юрій Касьянов.

    Наразі дуже важко спрогнозувати, чим закінчаться бої поблизу Авдіївки.

    «Раніше я сам думав, що поступово наступить затишшя. Зараз же маємо інформацію, що ворог перекидає через кордон великі запаси палива, боєкомплектів, військову техніку та найманців», – сказав гість студії.

    Окрім того, жодна зі сторін не скористалась загостренням, щоб закріпити позиції у «сірій зоні».

    «Почались локальні загострення, під час яких обидві сторони підтягують резерви. Зокрема, ми бачимо, що на підмогу ворогу приходять регулярні війська Російської Федерації», – зазначив Касьянов.

    Однак, важко зрозуміти, чим усе закінчиться, адже у ситуацію втручається геополітика.

    «Зокрема, йдеться про розмову Путіна з Трампом. Наслідком цих перемовин стало загострення ситуації на сході України. Адже, можливо, Трамп під час їхнього діалогу виявив певну слабинку, з чого Путін зрозумів, що має можливість укріпити російські позиції на Донбасі. Або ж навпаки: загострення бойових дій – реакція Кремля на те, що Сполучені Штати вирішили не рахуватися із його думкою», – припустив експерт.



    • інші новини