Головну пам’ятку Одеси накриють саркофагом

    3582

    В Одесі одну із найвідоміших пам’яток архітектури Потьомкінські сходи накриють саркофагом. Відповідну інформацію оприлюднив директор будівельно-технологічного інституту Володимир Суханов.

    Про це повідомляє od.vgorode.ua.

    За його словами, спеціальним міцним склом закриють деякі частини сходів. Такий випадок вже не перший у курортному місті – свого часу подібний саркофаг з’явився на Приморському бульварі. Після проведення часткової реконструкції там встановили скляний шар. Фахівці зазначають, що обрали для накриття місце, де закінчуються сходи – подалі від парапету.

    Таким чином одесити та гості міста матимуть можливість познайомитися з унікальною технологією. Усі необхідні роботи планується завершити на початку травня наступного року.

    Потьомкінські сходи – одне з найбільш популярних місць в Одесі, адже створення споруди датують першої половиною XIX століття, вона являє собою зразок архітектури у стилі класицизму. Якщо стояти на верхніх сходинках, то можна побачити повну панораму морського порту, а також затоки. Проект задуманий у якості парадного виходу до моря і вважається символом курортного міста.



    • інші новини