Антициклон накриває Україну: заморозки та різке похолодання 18 жовтня

    1

    Сьогодні, 18 жовтня, потужний антициклон впливатиме на погоду по всій Україні, приносячи з собою прохолодну та ясну атмосферу, що призведе до заморозків у більшості регіонів. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, зазначивши, що погодні умови зміняться на значно холодніші.  

    Хоча по всій Україні очікуються заморозки, східні та південно-східні регіони зможуть уникнути “мінусових” температур завдяки хмарному покриву. Це дозволить утриматися від сильних нічних холодів, які переважатимуть у більшості областей. 

    Температурна картина на 18 жовтня 

    • Східна частина країни стане найхолоднішою – тут стовпчики термометрів вдень покажуть +7…+9 градусів. 
    • Більшість областей матимуть денну температуру в межах +8…+11 градусів. 
    • На півдні та заході повітря прогріється до +10…+13 градусів, а в Закарпатті температура може піднятися до +16 градусів. 
    • Можливі дощі в східних областях, а також у Дніпрі з околицями та місцями на Запоріжжі. 

    У столиці сьогодні варто очікувати сухої, але прохолодної погоди. Протягом найближчої ночі температура впаде до +1…+3 градусів, а в околицях можливі заморозки. Завтра вдень максимальна температура досягне +9 градусів. 

    Згідно з прогнозом, з 21 жовтня на більшість території України повернеться приємна жовтнева погода. Температура повітря підвищиться до +13…+17 градусів, а атмосферні умови залишатимуться сухими та сонячними.