Ілон Маск розповів, якими будуть супутники Starlink наступного покоління

    199

    SpaceX подала заявку до Федеральної комісії зі зв’язку США (FCC) з метою схвалення змін, які дозволять Starlink надати користувачам широкосмуговий доступ на швидкості гігабіт за секунду. Сьогодні для більшості клієнтів компанії вона становить від 25 до 220 мегабайтів на секунду.

    SpaceX планує знизити висоту супутників з 525, 530 та 535 кілометрів до 480, 485 та 475 кілометрів відповідно, зберігши при цьому заплановану загальну кількість супутників другого покоління на рівні 29 988 апаратів або трохи менше.

    Днями FCC схвалила 7500 супутників другого покоління. Чиновники FCC поки не відповіли на запит, проте вже відомо, що на апарати чекає модернізація. Вона включатиме вдосконалене обладнання з вищим коефіцієнтом посилення сигналу та більш досконалими технологіями цифрової обробки зв’язку.

    На тлі цієї новини генеральний директор SpaceX Ілон Маск повідомив, що супутники Starlink наступного покоління будуть настільки великі, що їх зможе запустити лише Starship. Нові апарати дозволять збільшити пропускну спроможність у 10 разів.