Prada та Axiom Space представили скафандр для польотів на Місяць

    7

    Італійський будинок моди Prada та приватна космічна компанія Axiom Space представили спільну розробку – дизайн скафандра, який використовуватиметься у місії NASA Artemis 3 на Місяць, запланованій на 2026 рік. Про це повідомляє агентство Reuters.

    На вигляд скафандр не сильно відрізняється від тих, що носили астронавти в минулому. Це знайомий громіздкий білий костюм, при цьому до нього додали червоні акценти на рукавах і поясі, а також доповнили сірими латками на колінах і ліктях.

    “Новий Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU), як називають цей костюм, був представлений на Міжнародному астронавтичному конгресі в Мілані. Він покликаний поєднати високоінженерну функціональність та естетику для роботи у складних місячних умовах», — йдеться у повідомленні.

    За даними агентства, у спільній заяві двох компаній йдеться, що ці скафандри мають функцію витримувати екстремальні температури на південному полюсі Місяця, а також найнижчі температури у постійно затінених регіонах. Зазначається, що стійкість до температур діятиме як мінімум дві години.

    До цього повідомлялося, що перший ступінь ракетного носія Super Heavy вперше в історії здійснив зворотну посадку на стартовий комплекс після запуску ракети Starship компанії SpaceX, яка призначена для пілотованих місій на Місяць і Марс.