Погода на 10 вересня: дощі на заході, тепло на сході

    163

    Сьогодні, 10 вересня, жителі західних областей України зустрінуть прохолодну дощову погоду, тоді як на решті території країни очікується справжнє бабине літо. Про це повідомила синоптик Наталія Діденко у своєму прогнозі, опублікованому на Facebook.

    За прогнозами, захід України сьогодні відчує на собі прохолодні осінні дощі. Температура повітря у регіоні коливатиметься від +17 до +22 градусів. Проте в Тернопільській та Хмельницькій областях стовпчики термометрів можуть піднятися до +25 градусів.

    На більшій частині України погода залишиться приємною та теплою. Очікується сонячний і сухий день з денними температурами від +24 до +28 градусів. Є лише незначна ймовірність локальних дощів у Приазов’ї та Дніпропетровській області.

    У столиці також очікується тепла і сонячна погода. Температура вдень сягне +26 градусів, а вночі буде близько +12. Проте синоптики попереджають про ризики пожеж через пересушене повітря та можливе зависання димів різного походження.

    Попри те, що початок вересня в Україні виявився теплим, синоптики запевняють, що осінь ще встигне нагадати про себе. Хоча значного похолодання поки не прогнозується, експерти вказують на поступове зниження температури та навіть можливість перших заморозків у найближчі тижні.