Наступного тижня на Україну чекають ще довші відключення електроенергії

    12

    Наступного тижня ситуація з електроенергією в Україні стане ще гіршою. Про це попереджає генеральний директор “Укренерго” Володимир Кудрицький, повідомляє Bloomberg.

    З суботи енергетична криза ще більше загостриться через ремонти на атомних електростанціях. Літнє технічне обслуговування, хоч і є звичайною практикою, цього року накладається на важкі умови, викликані російськими повітряними атаками. Ракети та дрони серйозно пошкодили енергетичну інфраструктуру, а тепер ще й ремонт зменшує виробництво електроенергії.

    Кудрицький зазначає, що наступного тижня, зважаючи на спекотну погоду та зниження потужності атомних станцій, енергетична система зазнає додаткового навантаження.

    “На жаль, наступний тиждень буде складним для енергетичної системи, оскільки прогнозується спекотна погода в поєднанні з меншою потужністю атомних електростанцій порівняно з цим тижнем,” – сказав він.

    Керівник “Укренерго” також згадав про прогноз, згідно з яким взимку електропостачання може бути обмежене до п’яти-шести годин на добу. Він назвав це “песимістичним сценарієм”, але визнав, що такий розвиток подій можливий.

    Прем’єр-міністр Денис Шмигаль раніше заявив, що через російські атаки загальна потужність виробництва електроенергії зменшилася на 9 гігаватів. Він охарактеризував ситуацію як “дуже складну”.