Зеленський не виконав обіцянок: соцопитування показало думку українців

    1090

    Близько половини опитаних українців вважають, що президент Володимир Зеленський виконав меншість або жодної з обіцянок, які дав під час передвиборчої кампанії 2019 року.

    Згідно з опитуванням, проведеним Київським міжнародним інститутом соціології, 5% респондентів відповіли, що Зеленський виконав усі обіцянки, а 13% — що виконав більшість. Ще 19% вважають, що він виконав близько половини обіцянок.

    Водночас 25% заявили, що Зеленський виконав меншість обіцянок, а ще 25% — що не виконав жодної. Серед тих, хто вважає, що Зеленський не виконав усі обіцянки, найбільше (50%) пояснюють це наявністю нечесних, корумпованих людей у команді президента.

    Інші причини включають брак компетентних людей у команді (26-32%), повномасштабне вторгнення росії, власну недосвідченість президента та вплив олігархів. Менше респондентів (9-14%) згадували про особисту корумпованість Зеленського, вплив інших країн, дії опозиції та нереалістичність обіцянок.

    Серед обіцянок, які найчастіше пригадували респонденти, були завершення війни на Донбасі, боротьба з корупцією та покращення добробуту населення.

    Опитування проводилося з 16 по 22 травня методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Загалом опитали 1002 дорослих респондентів на підконтрольних уряду територіях України. Статистична похибка не перевищує 3,4%, хоча за умов війни можливе певне відхилення. Соціологи запевняють, що результати все одно зберігають високу репрезентативність.



    • інші новини