Україну поділить навпіл: синоптики прогнозують грози та спеку на початку літа

    615

    Останній день весни передав естафету літу разом із грозовими дощами та нестійкою температурою повітря. Перший день літа в Україні буде справжнім випробуванням для тих, хто не любить погодні контрасти. За прогнозом синоптиків Укргідрометцентру, на нас чекають коливання температури повітря, рясні дощі та грози, але це не стосується всієї країни. В одній частині України буде прохолодно через негоду, тоді як інша частина зможе насолоджуватися сонячним теплом.

    Західні області: дощі та грози

    На заході країни погода обіцяє бути непередбачуваною: мінлива хмарність, помірні дощі та грози. Середня нічна температура коливатиметься від +13 до +15 градусів, а вдень повітря прогріється до +22-24 градусів.

    Північні області: дощова погода

    Північні області також не уникнуть примх погоди. Мінлива хмарність, помірні дощі та грози стануть нормою. Вночі температура складе +13-15 градусів, вдень – +22-25 градусів.

    Центральні області: контраст температур

    У центральних областях очікується мінлива хмарність із короткочасними дощами та грозами. Але місцями може бути й без опадів. Нічна температура коливатиметься між +13 та +16 градусами, а вдень стовпчики термометрів покажуть +26-29 градусів.

    Південні області: сонячно, але не всюди

    Південні області порадують малохмарною погодою, без опадів, але місцями все ж можливі дощі та грози. Температура вночі буде в межах +15-17 градусів, а вдень підніметься до +27-29 градусів.

    Східні області: літня спека

    Східні області зустрінуть літо малохмарною погодою без опадів. Вночі тут буде +15-18 градусів, а вдень – справжня спека, від +28 до +30 градусів.

    Крим: сонце і тепло

    Крим насолоджуватиметься малохмарною погодою без опадів. Температура повітря вночі складе +15-17 градусів, вдень – +28-30 градусів.

    Перший день літа обіцяє бути різноманітним: від прохолодних дощів і гроз на заході та півночі до сонячної спеки на сході та півдні. Будьте готові до будь-яких погодних умов і насолоджуйтеся початком літа!



    • інші новини