Спека попри грози: Укргідрометцентр попереджає про 30-градусну температуру

    1678

    Погода в Україні на 30 травня обіцяє бути цікавою. Навіть попри можливі грозові дощі, температура залишиться високою. Такі прогнози дає Укргідрометцентр.

    Погода в Україні 30 травня

    Сьогодні нас чекає переважно хмарний день з короткочасними проясненнями. За словами синоптиків, майже вся країна, за винятком південного сходу, може очікувати короткочасні дощі з грозами.

    Вітер дутиме з південного сходу зі швидкістю 5-10 м/с.

    Температурні показники

    Температура вночі коливатиметься в межах +12…+17 °С, в Карпатах буде трохи прохолодніше — +7…+12 °С. Вдень повітря прогріється до +20…+25 °С, а на південному сході країни температура сягне +24…+29 °С.

    Погода в Києві та області

    Київська область також потрапить під вплив грозових дощів. Температура вночі становитиме +12…+17 °С, вдень підніметься до +20…+25 °С. У самій столиці вночі буде +14…+16 °С, вдень +22…+24 °С.

    Довгостроковий прогноз

    Раніше синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха повідомила, що червень цього року обіцяє бути аномально спекотним, з температурами, вищими за середньокліматичну норму.

    Поради від народних синоптиків

    Народна синоптикиня Наталка Діденко також попереджала про насування грозового фронту, тож варто бути готовими до різких змін погоди.

    Залишайтеся з нами для найсвіжіших новин про погоду і будьте готові до будь-яких сюрпризів від природи!



    • інші новини