У Верховній Раді розповіли, як пандемія та війна вплинули на школярів

    306

    Заступник голови комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, Сергій Колебошин, розповів виданню Новини.LIVE про великі освітні втрати українських школярів через пандемію та війну.

    Колебошин підкреслив, що ці втрати еквівалентні декільком рокам навчання. Особливо це стосується учнів сільської місцевості, особливо в прифронтових областях.

    Найбільше постраждали учні початкової школи, зокрема 1-4 класи. Деякі з них фізично не мали можливості відвідувати школу, особливо у сільській місцевості прифронтових районів.

    Учні всіх класів зазнали значних освітніх втрат через перехід до онлайн-навчання під час пандемії. Це підтверджує міжнародне дослідження PISA, яке проводиться в усіх розвинених країнах.

    Держава реагує на цю проблему, виділяючи кошти на будівництво підземних шкіл у прифронтових областях. Наприклад, у Запоріжжі вже будують такі заклади на 2,5 млрд гривень.

    Колебошин вважає, що немає нічого кращого за офлайн-навчання. Тому очікується збільшення виділених коштів на цю ціль.

    Зусилля держави та уряду спрямовані на відновлення нормального навчального процесу та зменшення освітніх втрат українських школярів.



    • інші новини