Правила вручення повісток змінилися: хто та в який спосіб тепер може їх видавати

    4386

    Закон про мобілізацію, його оновлена версія, яка набере чинності 18 травня, змінює правила вручення повісток. Тепер це можуть робити не тільки працівники ТЦК та СП, а й інші посадові особи. Однак врученою повістка буде вважатися лише в тому випадку, коли адресат її отримав особисто, пише ТСН.ua.

    Законом не визначається конкретне місце вручення повістки, тому це може відбуватися за місцем проживання, роботи, навчання або на вулицях та в громадських місцях.

    Хто може видавати:

    – виконавчі органи місцевого самоврядування;

    – керівники держорганів, підприємств, установ та організацій (тільки якщо є відповідне розпорядження ТЦК);

    – керівники освітніх закладів;

    – співробітники ТЦК, які мають наказ військкомату.

    Поліція братиме участь в інформуванні, але не вручатиме повістки. Їх завдання – забезпечити порядок при врученні представниками ТЦК.

    Повістка має включати особисті дані одержувача, мету його виклику до ТЦК, місце, день та час явки, а також підпис посадової особи та реєстраційний номер.

    Врученою повістка вважатиметься лише тоді, коли буде підписана адресатом. Кидання повістки в поштову скриньку не є врученням.

    Закон також передбачає адміністративне затримання і доправлення до військкомату тих, хто проігнорував повістку. Поліція може затримати таку особу на три години та доправити до ТЦК.

    Нагадаємо, що в період оголошеного в Україні воєнного стану чоловіки віком 18-60 років зобов’язані мати при собі військовий квиток.



    • інші новини