Metа додала ШІ-генерацію зображень у реальному часі в WhatsApp

    83

    Компанія Meta почала тестувати у месенджері WhatsApp генератор зображень Meta AI на базі штучного інтелекту. Поки що нова функція доступна лише користувачам із США. Вона працює в режимі реального часу: як тільки користувач починає додавати в запит деталі для створення картинки, він відразу бачить, як зображення змінюється відповідно до зазначених деталей.

    У прикладі, наданому Meta, користувач складає запит: “Уяви гру у футбол на Марсі ” (Imagine a soccer game on mars). З кожним написаним словом ШІ додає нові деталі в зображення, що генерується, спочатку показуючи звичайних гравців у футбол на звичайному полі, а потім змінює його на пейзаж Марса. Користувачі, які отримали доступ до бета-версії ШІ-генератора зображення у WhatsApp, можуть спробувати нову функцію самі. Запит необхідно робити англійською мовою, починаючи зі слова “Imagine”.

    Компанія Meta також повідомила, що її мовна модель Llama 3, на якій побудований ШІ-генератор, здатна створювати «точніші та якісніші» зображення і краще відображати текст. Користувачі також можуть робити Meta AI запит для анімації будь-якого наданого ними зображення. ШІ згенерує зі статичної картинки GIF-зображення, яким можна буде поділитися з друзями.

    Крім мобільного додатка WhatsApp, функція ШІ-генерації зображень у реальному часі також стала доступною для користувачів веб-версії платформи Meta AI, але поки що тільки з США.