У Apple App Store з’явилася «секретна» програма Google для переходу з iOS на Android

    325

    Компанія Google готує новий спосіб перенесення даних під час переходу з iPhone на смартфон з ОС Android. Портал 9to5google опублікував перші дані про програму Switch to Android, що вже з’явилася в маркетплейсі Apple App Store.

    Якщо при переході з одного Android-смартфона на інший досить просто з’єднати два гаджети кабелями або за допомогою бездротового з’єднання скопіювати всі програми, контакти, повідомлення, фотографії та інші матеріали, то передача відповідних даних з iPhone на Android – завдання досить нетривіальне, що вимагає створення бекапів на Google Drive та ручного відновлення даних. В Android 12 завдання трохи спростилося, але тільки при використанні Lightning-сумісного кабелю.

    Своєю чергою Apple давно пропонує зручну програму Move to iOS в Play Market, завдяки якій можна легко перенести дані з Android на iOS. Перші дані про те, що Google розробляє спеціальну програму для потенційних користувачів своєї ОС, з’явилися ще в липні 2021 року.

    ПЗ Switch to Android поки є «секретним» додатком – хоча він присутній в Apple App Store, знайти його звичайними засобами неможливо, доступ забезпечений тільки за прямим посиланням. У 9to5google за посиланням змогли встановити програмне забезпечення на iPhone і запустити його. Команда порталу опублікувала відео з більш детальною інформацією про програму та роботу з ним.

    Джерело: 9to5google.com