Стало відомо, кого не призиватимуть до армії у 2022 році

    2707

    ВСВІТІ розбирався, кого в Україні не призиватимуть до армії у 2022 році.

    Як відомо, нещодавно Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 687/2021, у якому визначаються терміни проведення щорічних чергових призовів громадян України на строкову військову службу, звільнення в запас військовослужбовців, які вислужили строки такої служби, та порядок виконання заходів, пов’язаних із підготовкою та проведенням чергових призовів у 2022 році.

    Так, призовні комісії розпочнуть роботу з 1 квітня та 1 жовтня 2022 року, а підготовчі заходи заплановано розпочати на місяць раніше цих дат.

    Відповідно до законодавства, не підлягатимуть призову громадяни призовного віку, які навчаються. Їм надається відстрочка для здобуття освіти на весь період навчання.

    Відстрочка від призову на строкову військову службу також надається громадянам України, які проходять військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу при вищих військових навчальних закладах та військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти, за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та за станом здоров’я.

    Нагадаємо, з 1 січня 2022 році, гранична чисельність Збройних Сил України збільшилась на 11000 – до 261 000 осіб.



    • інші новини