Тропічні ночі. Синоптик розповіла, коли почне спадати спека

    5952

    У найближчі дні температура в Україні знизиться, і спека трохи спаде, але на вихідних все ще буде дуже тепло.

    Про це синоптик Наталія Птуха розповіла ведучим Аллі Кошляк і Валерії Широковій в ефірі програми Новий день на Радіо НВ.

    «Хочу сказати, що ніч, яка була (на 16 липня – ред.), в столиці знову була рекордною, тобто, дві ночі поспіль у нас в Києві тропічні ночі. Температура не опустилася нижче позначки +24,4 градуси. Це на 2,4 градуси вище, ніж був попередній рекорд для тієї ночі, на 16 липня 2001 року. Тобто, знову за 141 рік у нас найвища температура вночі була», – розповіла синоптик.

    Щодо погоди далі по Києву і по Україні в цілому, то вона буде поступово змінюватися за рахунок того, що антициклон все ж руйнується, втрачає свою силу, і по Україні все більше буде спостерігатися нестабільна атмосфера.

    «Але на вихідних українцям треба готуватися до досить спекотної погоди, вона буде утримуватися, можливо, буде на кілька градусів прохолодніше. Першими відчують таку прохолоду західні області, а в повній мірі вже практично вся територія, крім сходу, півдня і південного сходу, вже в понеділок. Буде суттєва зміна синоптичної ситуації, коли із заходу до нас прийдуть довгоочікувані дощі і, відповідно, принесуть зниження температури. Хоча у вихідні, варто відзначити, можуть бути невеликі короткочасні дощі, грози, саме в західних, північних областях», – додала Птуха.

    Також синоптик прокоментувала можливість паводків.

    «Коли така синоптична ситуація складається, що спочатку сильна спека, а потім зміна повітряних мас, то можуть очікуватися дощі, сильні грози і шквалисте посилення вітру. За добу ми створюємо прогноз і передаємо попередження про небезпечні метеорологічні явища. І також гідрологи, працівники гідрометцентру України, створюють, наприклад, попередження про небезпечні гідрометеорологічні явища, якщо опади можуть сприяти підйому рівнів річок. Перш за все це, звичайно, Карпати і Закарпаття», – підсумувала Наталія Птуха.



    • інші новини