Циклон Грегор несе в Україну негоду та похолодання

    905

    Про різке погіршення погоди в Україні протягом вихідних повідомляє пресслужба Державної службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

    Зокрема 8 травня вдень на території Україні прогнозують пориви північно-західного вітру до 15−20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий).

    Вночі 9 травня у більшості західних областей — сильні заморозки у повітрі до 0…−3° (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий); у північних та більшості центральних областей на поверхні ґрунту заморозки 0…−4° (І рівень небезпечності, жовтий).

    У Києві та Київській області 8 травня вдень пориви вітру 15−18 м/с (І рівень небезпечності, жовтий). Вночі 9 та 10 травня на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0−4°.

    Похолодання й опади на вихідних несе в Україну холодний атмосферний циклон Грегор, пояснюють в Укргідрометцентрі.

    В суботу, 8 травня, дощі накриють східну частину України. Температура повітря в середньому становитиме вдень близько +11…+19 градусів. Найнижча температура буде спостерігатися на заході та півночі України (приблизно +9…+13 градусів).

    А 9 травня дощі накриють майже всю територію України. Температура знизиться до +12…+14 градусів вдень. Тепла погода спостерігатиметься лише на Закарпатті, де стовпчик термометра може дійти до +20 градусів.