Все для творчості: Apple патентує стилус зі змінними насадками

    34

    Стало відомо про новий патент від Apple, він стосується стилусів.

    У документі говориться про новий підхід до стилусів компанії, які ми знаємо як Apple Pencil. Суть патенту полягає в тому, що Apple запропонувала змінні наконечники для своїх стилусів.

    Можливо, ця новинка стане ключовим «інгредієнтом» на презентації майбутніх iPad Pro. Не рідко на презентації своїх великих планшетів, Apple прямо говорить наскільки їх пристрої підходять для різних творчих людей, наприклад дизайнерів. Якщо вони зможуть зробити корисні насадки, які дійсно зможуть спростити створення ілюстрацій і малюнків на своїх планшетах, це не буде зайвим.

    Завдяки дизайнеру Sarang Sheth ми можемо побачити якісну візуалізацію того як це може бути реалізовано.

    Нагадаємо, що Apple Pencil може розпізнавати свій кут нахилу, чутливий до тиску і це вже робить його солідним інструментом для творчості. Якщо Apple реально хоче поліпшити взаємодію зі стилусом за допомогою насадок, це тільки плюс для творчого користувача.

    У патентній документації також зазначено, що змінні насадки можуть використовувати найрізноманітніші датчики: тактильні, контактні, ємнісні, п’єзоелектричні, датчики тиску і фотодіоди. Можливо завдяки цьому у різних насадок буде різна “функція” – якщо однією можна малювати, то іншою тільки видаляти. Як це все буде працювати на практиці точно не відомо.

    Немає інформації, як швидко компанія застосує цей патент, і взагалі чи планує це робити найближчим часом. Але напрямок щодо поліпшення стилусів очевидний. Можливо це допоможе в подальшому не зменшувати темпів продажів планшетів iPad.

    Джерело: appleinsider.com



    • інші новини