Відень знову очолив рейтинг найзручніших міст світу. Київ — серед аутсайдерів

    46

    Столиця Австрії, Відень, вкотре очолила рейтинг найзручніших для життя міст, складений Economist Intelligence Unit. Про це повідомляє видання Economist, яке має спільне коріння з EIU.

    Як оцінюють міста

    Індекс EIU враховує 173 міста й оцінює їх за п’ятьма категоріями: стабільність, охорона здоров’я, освіта, культура та навколишнє середовище, інфраструктура. Відень отримав оцінку “відмінно” в чотирьох з п’яти категорій, поступившись лише в культурі через брак значущих спортивних подій. Попри це, місто втретє поспіль стало найкращим для життя.

    Топ-міста світу

    Друге місце утримав Копенгаген, а Цюрих піднявся з шостого на третє місце. Мельбурн опустився на четверте, а Калгарі та Женева розділили п’яте місце.

    Західна Європа продемонструвала високі показники — 30 міст отримали середній бал 92 зі 100. Проте регіон стикнувся зі зниженням стабільності через збільшення підривних протестів і злочинності, зазначає CNN.

    Київ і Тель-Авів: серед найгірших

    Київ, на жаль, залишився серед найгірших міст через повномасштабну війну, особливо в категорії “стабільність”. Тель-Авів цього року зазнав найбільшого падіння в рейтингу через загострення конфлікту з ХАМАС.