В Україні для дітей закупили книги про лесбіянок: нові деталі скандалу

    101

    У Міністерстві культури України обґрунтували закупівлю дитячих книг “Принцеса+принцеса: довго і щасливо” на тематику одностатевих шлюбів для поповнення бібліотечних фондів. Про це повідомляють “Українські новини”.

    У відповіді міністерства зазначено, що 19 з 26 обласних бібліотек підтримали пропозицію про закупівлю. Нагадаємо, дана книга-комікс написана новозеландським автором Кейті О’Нілл та призначена для дітей старше 5 років.

    Також чиновники наголосили, що книга була рекомендована для публічних бібліотек Експертною радою з відбору книжкової продукції при державній установі “Український інститут книги”. До складу Експертної ради входять 50 авторитетних фахівців.

    Примірники продукції подавалися на розгляд Експертної ради з відбору книжкової продукції, що пропонуються до закупівлі для поповнення бібліотечних фондів, яка створена Інститутом відповідно до чинного законодавства.

    До складу Експертної ради входило 50 осіб, серед яких були книжкові оглядачі, керівники бібліотек, журналісти та освітяни.

    У документі написано, що “книга” Принцеса + принцеса: довго і щасливо “(автор О’Нілл Кейті, 2019), в граничній кількості 1 240 примірників, була придбана для поповнення бібліотечних фондів на загальну суму 124 тис. гривень”.

    Виділення коштів здійснювалося за напрямом “Придбання книжкової продукції для поповнення бібліотечних фондів” бюджетної програми 1801560 “Забезпечення діяльності Українського інституту книги, підтримка книговидання та популяризації української літератури в світі”.

    Нагадаємо, раніше на Realist. online, у книжковій індустрії поширюється шахрайська схема, завдяки якій невідомі отримують незакінчені книги.



    • інші новини