Оновлення Google Authenticator дозволяє переносити коди авторизації між пристроями

    139

    Крім експорту/імпорту кодів, в додатку оновився інтерфейс і з’явилася темна тема. Нова версія поки доступна на Android.

    Додаток для двофакторної аутентифікації Google Authenticator отримав оновлення вперше з 2017 року, зробивши перехід з версії 5.0 на 5.10. Крім візуальних змін, які включають інтерфейс в стилі Material Design 2.0 і темну тему оформлення, поточний апдейт приніс таку необхідну адаптацію до великих екранів із співвідношенням сторін більше, ніж 16:9. Більш важливим аспектом є можливість переносити всі активовані коди авторизації на інший смартфон при зміні пристрою.

    До цього моменту Google Authenticator був одним з багатьох додатків, які забезпечували додатковий рівень аутентифікації при дворівневому процесі верифікації користувачів. Однак застарілий інтерфейс, а також складна процедура перенесення даних двофакторної аутентифікації для кожного акаунту на іншому пристрої робили його незручним і не дуже доброзичливим.

    Тепер Google додала в свій додаток інструмент для простого імпорту та експорту облікових записів. Для цього генерується QR-код, який може бути просканований в додатку Authenticator на іншому пристрої. Оновлення розгортається поступово, тому може бути ще недоступним для деяких користувачів.