Зі смартфонів з Android 10 зникає модна функція

    2018

    Темна тема раптом зникла з Gmail.

    Компанія Google додала в фірмовий поштовий сервіс Gmail довгоочікувану темну тему для пристроїв з Android 10 в минулому жовтні. Однак тепер деякі користувачі почали скаржитися, що темна тема Gmail зникла на їх смартфонах.

    В останню добу з’явився цілий ряд таких скарг. Користувачі повідомляють, що клієнт Gmail «відкотився» до світлої теми без будь-яких дій з боку власника пристрою. Крім очевидної зміни зовнішнього вигляду, в налаштуваннях також пропала відповідна опція.

    Постраждалі користувачі більше не можуть перемикатися між світлою, темною і системною темами. В основному, проблема стосується смартфонів Pixel 2, Pixel 3 і Pixel 4. При цьому в загальних налаштуваннях системи Android на цих смартфонах активована темна тема, а інші додатки не постраждали.

    Сторінка підтримки Gmail в соціальній мережі Twitter поки рекомендує лише стандартну інструкцію з активації функції, яка проблему не вирішує.

    Деякі користувачі змогли розв’язати проблему за допомогою «примусової зупинки» Gmail на сторінці інформації про програму. Для цього треба зробити довге натискання на піктограму Gmail, а потім вибрати пункт «інформація». Також іноді спрацьовує перезавантаження смартфона, а ось видалення оновлень Gmail не допомагає.

    Джерело: 9to5Google