Samsung створила свою альтернативу AirDrop

    76

    Компанія Samsung розробила власну альтернативу технології AirDrop від Apple для власних смартфонів Galaxy. Про це розповів головний редактор відомого ресурсу XDA Developers Макс Вайнбах (Max Weinbach).

    Технологія отримала назву Quick Share. Вона дозволяє швидко і легко передавати файли між двома смартфонами Galaxy. Вайнбах зумів отримати APK і запустити на двох різних смартфонах, але не зміг передати файли між ними. Правда він зазначив, що оскільки APK не призначений для даних тестових пристроїв, немає нічого дивного в тому, що функція не запрацювала.

    Функція повинна працювати так само, як і інші сервіси передачі даних між двома пристроями, котрі знаходяться недалеко один від одного. Якщо поблизу є інший користувач з підтримуваним смартфоном, меню показаже його наявність і йому можна буде перекинути фото, відео та інші файли. Пропонуються два режими роботи — тільки для контактів і для всіх.

    Є й важлива відмінність від AirDrop. Функція Quick Share також пропонує хмарну складову — користувач зможе тимчасово завантажити файли на Samsung Cloud, які потім можна транслювати на розумні пристрої Samsung Smart Things. Обсяг файлу може бути не більше 1 ГБ, а пересилати можна до 2 ГБ даних в день.

    Як очікується, першим функцію отримають смартфони флагманської серії Galaxy S20, чий дебют призначений на 11 лютого.

    Джерело: Max Weinbach