Найкрасивіші гірськолижні курорти Італії (10 фото)

5236

Італія менш відома своїми гірськолижними курортами, ніж її сусіди, Франція, Швейцарія та Австрія. Однак, в Італії є першокласні гірські курорти, привабливі пейзажі і великий спектр зимових видів спорту. Рівень сервісу при цьому не поступається передовим гірськолижним місцям світу. Одна з найвідоміших лижних областей в Італії – це Via Lattea. Тут близько 400 кілометрів відмінних схилів, а курорти включають Клавьер, Чезану, Соуза д’Улькс і Сестрієре Сансікаріо. Друга за величиною лижна область знаходиться в Доломітових Альпах, де туристам пропонують більш ніж 1200 км схилів. Суперлижні Доломити включають Фолгаріду, Вал ді Фасса, Аррабу, Кортіну, Сельва Гардену і Мадонна ді Кампільо. У цій збірці Вас чекають найкрасивіші гірськолижні курорти Італії, де обов’язково варто побувати.

1. Сельва Валь Гардена.

Сельва Валь Гардена розташована в Доломітових Альпах і є одним з найвідоміших і популярних лижних курортів в Італії. Облась знаменита численними чемпіонатами з зимових видів спорту, які дуже часто проводяться тут. Сніг гарантований протягом усього сезону завдяки декільком машинам для штучного снігу. Сельва Валь Гардена крім лижного спорту може також запропонувати хокей, катання на ковзанах, боулінг і більярд.





2. Альта Бадія.

Альта Бадія – лижна пам’ятка, яка об’єднує розкіш і відмінний рівень сервісу з красивими гірськими пейзажами. Курорт складається з 5 сіл: Педрасес, Кольфоско, Корвара, Сан Кассіана і Ла Вілла. Туристів приваблюють сюди розкішні готелі і кілька ресторанів Мішлен. Alta Badia цінується і своїми гірськолижними засніженими схилами і трасами.


3. Кортіна д’Ампеццо.

У гірського курорту Кортіна д’Ампеццо є приблизно 144 км схилів. Кортіна-д’Ампеццо популярна особливо серед туристів, котрі полюбляють екстремальний спорт, шопінг та спілкування. Курорт менш розвинений з точки зору лижних трас, але пропонує прекрасну атмосферу, апетитні ресторани, магазини великих брендів і інтенсивне нічне життя.


4. Гірськолижний курорт Клав’єре.

Клав’єр – невеликий курорт в Італії на кордоні з Францією. Лижна область покриває 400-кілометрову ділянку від Монженевра до Клав’єре в Італії і Франції, плюс Сауз, Сестрієре і Чезано Сансісаріо. Клав’єре пропонує найкращий сніг у галузі Віа Латтеа.

Всі чотири вищеописані області насправді включають в себе безліч невеликих селищ, сіл та курортів. Відмінна риса італійських зон відпочинку – об’єднання ряду невеликих курортів в одну велику територію за допомогою загальної системи канатних доріг і фунікулерів, що досить часто покривають не тільки італійські схили, але й прилеглі гірськолижні курорти Швейцарії , Австрії, Словенії і навіть Франції. Це вкрай зручно для відпочиваючих, але часто дезорієнтує недосвідчених туристів, які плутаються в кордонах країн. Але всі схили і траси тут влаштовані настільки зручно, що перехід між ними не викликає незручностей, а часом навіть абсолютно непомітний. У продовження читайте також про найкращі спа-курорти Європи для любителів якісного відпочинку та оздоровлення.



• не пропусти