Неповторна архітектура середньовічного замку Мацумото, Япония.

1613

Замок Мацумото – одне з найвідоміших і популярних серед мандрівників місць в Японії. Головна, найвища башта замку і її більш низька «колега» були зведені в період з 1592 по 1614 рік.

Так як в Японії в той час було вельми неспокійно і постійно велися війни між окремими правителями, обидві вежі були добре укріплені, хоча на перший погляд замок Мацумото здається не дуже грізним, навпаки – скоріше витонченим і навіть повітряним.

Третя башта замку був побудована трохи пізніше – в 1635 році. Її головне призначення – спостереження за місяцем, так що вона носить церемоніальний характер і набагато менш укріплена, ніж старші «сусідки».

Замок Мацумото входить в список «Національні скарби Японії», це найстарший з чотирьох збережених в країні стародавніх споруд – інші були сильно пошкоджені численними війнами і настільки частими для Японії землетрусами.

Замок відрізняється дуже низькими стелями, його прикрашають старовинні сходи, що ведуть до основних залів, в яких представлена ​​велика колекція броні і зброї періоду Сенгоку, що означає «ворогуючі держави», коли Мацумото був побудований.

Замок стоїть в дуже мальовничій місцевості і виглядає надзвичайно колоритно. Вузькі дерев’яні вікна, які в давні часи використовувалися стрільцями для захисту будівлі від нападів, відкривають приголомшливий вигляд на місто Мацумото, гірські вершини і білосніжних лебедів, що плавають у рові навколо замку. Також замок оточують вишневі дерева, під час цвітіння яких він буквально потопає у квітах.

Цей прекрасно збережений куточок стародавньої Японії служить місцем проведення фестивалів і приваблює туристів з усієї планети.

Неповторна архітектура середньовічного замку Мацумото, Япония (1)

Неповторна архітектура середньовічного замку Мацумото, Япония (2)

Неповторна архітектура середньовічного замку Мацумото, Япония (3)

Неповторна архітектура середньовічного замку Мацумото, Япония (4)

Неповторна архітектура середньовічного замку Мацумото, Япония (5)

Неповторна архітектура середньовічного замку Мацумото, Япония (6)

Неповторна архітектура середньовічного замку Мацумото, Япония (7)

Неповторна архітектура середньовічного замку Мацумото, Япония (8)

Неповторна архітектура середньовічного замку Мацумото, Япония (9)

Неповторна архітектура середньовічного замку Мацумото, Япония (10)

Неповторна архітектура середньовічного замку Мацумото, Япония (11)

Неповторна архітектура середньовічного замку Мацумото, Япония (12)



• не пропусти