Біонічні лінзи: надлюдські можливості вже за два роки

2603

Кіберпротезування і апгрейд людського тіла з появою кіберпанку були мало не в кожному фантастичному фільмі. І, схоже, ми нарешті підходимо до тієї епохи, коли кібернетичні імплантати почнуть визначати розвиток суспільства.

Канадська компанія  Ocumetics Technology Corporation  проводить клінічні тести Біонічної Лінзи, медичного пристрою, який може назавжди замінити і окуляри, і звичайні лінзи. Якщо все пройде вдало, то нова лінза з’явиться в арсеналі очних хірургів і відповідно в очах пацієнтів вже за два роки. І ті здібності, які вона дасть людині, якщо вірити прес-релізам, просто неймовірні.

Біонічна Лінза – це динамічна лінза, яка замінює природну в оці за допомогою звичайнісінької операції, катарактальної хірургії. Після встановлення лінза відновлює чіткий зір на всіх відстанях без будь-яких проблем стосовно якості. Вона здатна саморегулюватися, з’єднуючись із м’язами ока, і таким чином фокусується на різні відстані – причому її діапазон потенційно набагато ширший, ніж все, що може дозволити звичайний зір. До того ж на неї витрачається всього 1/100 енергії, яка потрібна для звичайного ока, а це означає, ви зможете фокусуватися на чомусь увесь день без жодної напруги для очей.

Уявіть собі, що ви дивитеся на годинник, який знаходиться в трьох метрах від вас, і ясно, в деталях здатні його розглянути. З біонічною лінзою ця відстань, як обіцяють виробники, збільшиться до 30 метрів, а на дуже близьких відстанях вона, як кажуть, взагалі дає надздібності. Якщо ви будете пильно вдивлятися в піднесений до очей палець, то зможете розгледіти навіть клітини шкіри.

Цікаво ще й те, що майбутні лінзи конструюються з компонентами, що дозволяють у майбутньому модифікувати і вдосконалити девайс, наприклад, проектувати на сітківку екран телефону, додатково збільшити зображення або вбудувати системну подачу ліків до ока, якщо потрібно.

Доктор Гарт Уебб, головний винахідник і творець біонічної Лінзи, каже, що єдиним її недоліком буде лише її відсутність, адже вона даватиме величезну перевагу своєму власнику.

У пристрою вже є ціна: 3200 доларів за лінзу, не враховуючи вартості операції. Лінза не вирішить всіх проблем із зором: вона не зможе вилікувати дальтонізм, мускульну недостатність, генетичні захворювання сітківки або ж пошкодження очного нерва, але вона точно зможе позбавити людину вікового погіршення зору, а також далекозорості та короткозорості.



• не пропусти