Щоб не отруїтися: основні правила безпечного харчування

777

Влітку шанси отруїтись збільшуються разом з кількістю смаколиків. Тому дуже важливо пам’ятати прості правила з напоями та їжею, які дозволять уникнути отруєння.

Часто через стрес, ритм життя та бажання скуштувати щось нове люди забувають про ключові правила профілактики харчових отруєнь. І це стосується не лише продуктів, а й води, якість яких може спричинити чимало складних захворювань.
Тому експерти з платформи доказової інформації про здоров’я під час війни “Бережи себе” нагадали, як обирати та готувати страви без шкоди для здоров’я.

Фахівці наголошують, що через воду може передатись багато бактерій та вірусів, серед яких холера, гепатит A та кишкові віруси. Тому дуже важливо набирати воду у перевірених місцях. Якщо ж з цим виникають труднощі, то її потрібно кип’ятити щонайменше 5-7 хвилин, а також можна додати активоване вугілля.

Як уникнути отруєння:

  • Вживайте чисту воду;
  • Завжди піддавайте їжу необхідній термічній обробці;
  • Зважайте на терміни, зовнішній вигляд та умови зберігання продуктів.

Умови війни та окупації далеко не завжди дають змогу дотримуватися цих порад. Вибір їжі часом неможливий, і в таких випадках бажання зберегти життя буде на першому місці. Втім, краще не нехтувати будь-якою нагодою убезпечити себе – це може врятувати твоє здоров’я“, – наголошують медики.

Також не забувайте про базову гігієну рук, а також якісне миття фруктів, овочів, ягід та зелені.



• не пропусти