3 рецепти найсмачнішої Різдвяної випічки

9167

Ніщо так не підніме святковий настрій, як духмяна різдвяна випічка. Ми пропонуємо вам 3 найпопулярніших та найсмачніших рецептів святкової випічки з Німеччини, Америки та Австрії. Такі солодкі традиції не соромно привласнити!

1. Німецький штоллен — безсумнівно лідирує за своїми смаковими властивостями і останні останні декілька років дуже популярний і в Україні.

Інгредієнти: 3/4 склянки молока, 50г свіжих дріжджів, пів склянки цукру, 250г масла, 700г борошна. Спеції: пів ч.л. кориці, солі, ванільного цукру. Смажений мигдаль 250г, 50г апельсинових цукатів, 50г лимонних цукатів, 300г родзинок, сік та цедра 1 лимона, цукрова пудра, 50г рому та ще трохи вершкового масла для змащування форми.

Опара: Підігріти молоко, додати в нього дріжджі, четвертинку борошна та ложку цукру. Залишити в теплому місці день на пів години, до утворення бульбашок.

Всипати в суміш решту борошна, перетерту з маслом, сіль і цукор та замісити тісто.

Мигдаль та цукати дрібно порізати. Родзинки запарити та просушити. Додати у тісто родзинки, цукати з горіхами, цедру і сік лимона, усі спеції, ром і знову замістити. Дати йому настоятись 3 години, раз на годину помішуючи. Розділити тісто на 2 частини за сформувати штоллени, викласти їх на деко, вкладене пергаментом. Поставити у теплу, але вимкнену духовку на пів години, аби підійшли. Потім увімкнути її на 200 градусів та випікати 15 хвилин. Зменшити до 170 градусів та випікати ще 45 хвилин.

Змастити їх густо вершковим маслом та посипати пудрою, дати повністю охолонути. Чим довше вони настоюються — тим смачніші. Тож готувати їх радять за 3-4 тижні до вживання.

2. Американські імбирні пряники — готують по всьому світу. Ми ж додаємо найпростіший рецепт.

На 300г борошна нам треба 100г вершкового масла, 150г меду, 1 яйце і по пів чайної ложки кориці, імбиру сушеного, соди і мускатного горіху.

Збити масло із цукром, додати мед і яйце і знову збити. Всипати всі прянощі та соду. Поступово помішуючи суміш, додати борошно. Тісто поставити у холодильник на годинку.

Тонко розкатати тісто та сформувати печиво. Випікати при 170 градусах близько 10-15 хвилин.

3. Австрійське ванільне бісквітне печиво приготувати надзвичайно просто, а білі маленькі ласощі, вкриті цукровою пудрою та і тануть у роті!

Все що треба: 150г масла вершкового, 100г цукрової пудри, 15г ванільного цукру, 200г пшеничного борошна, по 30 г лісових, грецьких горіхів та мигдалю.

Подрібніть усі горіхи. Борошно перетріть із вершковим маслом. Горіхи змішайте з цукром (можна взагалі перетерти) та додайте у борошно. Треба щоб тісто вийшло максимально однорідної консистенції. Дайте йому трошки полежати і беріться за формування печива. Традиційно, його роблять у формі півмісяця. Випікати печиво необхідно при 180 градусах близько 10-15 хв. Коли печиво охолоне — його слід густо присипати цукровою пудрою.

Практично у кожній країні є свої цікаві рецепти різдвяної випічки, особливо у Європейських. Перераховувати їх можна довго, але ж у нас ще вся зима попереду. А які ваші улюблені святкові рецепти?

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua