Оригінальні смачні омлети, з якими ранок стане ще приємнішим: 14 швидких рецептів

5160

Оригінальні смачні омлети, з якими ранок стане ще приємнішим: 14 швидких рецептів

Що може бути кращим, ніж омлет для сніданку? Він швидкий і легкий у приготуванні, до того ж дає можливість отримати потрібні для організму поживні речовини. Тому, якщо ви хочете розпочати свій день правильно і насолодитися смачним і поживним сніданком, то вам варто спробувати наші 14 рецептів оригінальних смачних омлетів. Тут є як класичні, так і екзотичні рецепти, тому ми гарантуємо, що вони не тільки зроблять ранок ще приємнішим, але й наситять ваш організм енергією на весь день.

Омлет із овочами

Омлет із овочами

Можна готувати такий омлет саме у сезон овочів, періодично змінюючи склад. Наприклад, додавати стручкову квасолю та цвітну капусту. До речі, її краще заздалегідь відварити, щоб не витрачати час вранці.

Час приготування:

  • Загальний 25 хв.
  • Активний 20 хв.

Інгредієнти:

  • Невеликий кабачок – ¹⁄₂ шт;
  • Болгарський перець – 1 шт;
  • Невеликий помідор – 1 шт;
  • Фіолетова цибуля – ¹⁄₂ шт;
  • Рослинна олія – 1 ст. л;
  • Сіль – за смаком;
  • Яйця – 4 шт;
  • Спеції – за смаком.

Приготування:

  1. Кабачок поріжте на невеликі тонкі скибочки, болгарський перець – соломкою, цибулину – півкільцями, а помідор – шматочками.
  2. На розігріту, трохи змащену олією пательню викладіть кабачок. Смажте на сильному вогні, постійно помішуючи, поки скибочки не підрум’яняться.
  3. Зменшіть вогонь і додайте цибулю і перець. Готуйте, періодично помішуючи, ще кілька хвилин. Посоліть овочі на свій смак.
  4. В окрему миску вибийте яйця. Також посоліть і трохи перемішайте. Збивати не потрібно.
  5. Залийте овочі яєчною сумішшю. Зверху викладіть шматочки помідорів. Посипте сухим базиліком або іншими улюбленими спеціями.
  6. Закрийте кришкою і готуйте на невеликому вогні 5-7 хвилин, доки омлет злегка не підрум’яниться.

Омлет із беконом у духовці

Омлет із беконом у духовці

Не знаєте, що приготувати на сніданок чи перекус? Цей омлет з овочами в чашечках з бекону підійде ідеально.

Час приготування:

  • Загальний 30 хв.
  • Активний 10 хв.

Інгредієнти:

  • Солодкий перець – ¹⁄₂ – 1 шт;
  • Невеликі помідори – 1-2 шт;
  • сир – 60-80 г;
  • Зелень – за смаком;
  • Сіль – ¹⁄₂ ч.л;
  • Яйця – 6-7 шт;
  • Молоко – 80 мл;
  • Бекон – 12 скибочок.

Приготування:

  1. Перець та помідори наріжте маленькими шматочками. Зелень також дрібно порізати. Сир натріть на великій тертці.
  2. Яйця збийте з молоком та сіллю. Додайте овочі, зелень, сир та перемішайте.
  3. Візьміть форму для маффінів і викладіть скибочки бекону, покривши бортики та частково дно. Зверху додайте яєчну масу.
  4. Відправте у духовку, розігріту до 180°С, приблизно на 20 хвилин.
  5. Закрийте кришкою і готуйте на невеликому вогні 5-7 хвилин, доки омлет не схопиться.

Міш-маш – болгарський омлет з овочами

Міш-маш - болгарський омлет з овочами

Соковиті помідори та перець, повітряні збиті яйця та фета, яка ідеально доповнює всю палітру смаку.

Час приготування:

  • Загальний 45 хв.
  • Активний 15 хв.

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 шт;
  • Болгарський перець – 3 шт;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Олія – 2 ч.л;
  • Фета – 400 г;
  • Яйця – 6 шт;
  • Бекон – 12 скибочок;
  • Сіль, перець, зелень – за смаком.

Приготування:

  1. Помідори на кілька секунд залийте окропом, щоб легше зняти шкірку. Після цього наріжте помідори на досить великі шматки, видаліть насіння.
  2. Перець та цибулю наріжте невеликими шматочками, часник подрібніть.
  3. На пательні розігрійте олію на середньому вогні. За 2 хвилини обсмажте цибулю із часником.
  4. Додайте в сковороду перець, перемішайте і готуйте під кришкою 5 хвилин.
  5. Додайте помідори та обсмажуйте під кришкою ще 5–7 хвилин.
  6. Сир розімніть виделкою. Яйця збийте із сіллю та перцем.
  7. У сковороду до овочів додайте сир, перемішайте і залийте яйцями. Готуйте кілька хвилин, періодично помішуючи.
  8. Посипте омлет подрібненою зеленню, залиште на хвилину під кришкою, а потім подавайте до столу.

Міні-фрітати з фетою, горошком та зеленню

Міні-фрітати з фетою, горошком та зеленню

Запечений у духовці омлет виходить пишним та ніжним, а зелень роблять його яскравим та апетитним.

Час приготування: Загальний 20 хв.

Інгредієнти:

  • Горошок – 200 г;
  • Шпинат – 30 г;
  • М’ята – 1 – 2 гілочки;
  • Олія – ¹⁄₂ ч.л;
  • Фета – 100 г;
  • Яйця – 4 шт;
  • Зелена цибуля – 2-3 стебла;
  • Петрушка – 1 гілочка;
  • Сіль, перець- за смаком.

Приготування:

  1. Якщо використовуєте заморожений горошок, дайте йому відтанути за кімнатної температури.
  2. Яйця збийте із сіллю до утворення пінки. Розкришіть фету (замість фети можна використовувати рікоту). Подрібніть цибулю, шпинат, петрушку та м’яту. Додайте сир, зелень і горошок до яєчної суміші, перемішайте і поперчіть.
  3. Порційну форму для маффінів або кексів злегка змастіть олією. Викладіть у неї яєчну суміш так, щоб вона не доходила до верхньої кромки.
  4. Запікайте приблизно 15 хвилин при температурі 180 °С, доки омлети не підрум’яняться.

Омлет з креветками та цибулею-пореєм

Омлет з креветками та цибулею-пореєм

Яйця в цій страві відмінно поєднуються з морепродуктами та ніжним смаком смаженого порею. Доповнити омлет можна соусами чи овочами.

Час приготування: Загальний 20 хв.

Інгредієнти:

  • Креветки – 200 г;
  • Цибуля-порей – 1 стебло;
  • Олія – 1-2 ч.л;
  • Молоко – 100 мл;
  • Яйця – 4 шт;
  • Сіль, перець, зелень – за смаком.

Приготування:

  1. Креветки відваріть до готовності. Остудіть та почистьте.
  2. Білу частину порею порубайте кільцями. Вибирайте невелике стебло, щоб порею у омлеті не було надто багато.
  3. У пательні розігрійте олію на невеликому вогні. За 5-6 хвилин обсмажте порей, але не давайте йому підрум’янитися, стати золотистим.
  4. Яйця збийте з молоком, сіллю та перцем.
  5. Додайте креветки до сковороди з пореєм. Залийте яйцями та готуйте 6–8 хвилин під кришкою.
  6. Перед подачею посипте зеленню.

Омлет з помідорами, базиліком та фетою

Омлет з помідорами, базиліком та фетою

Ще одна варіація омлету – із сирно-овочевою начинкою. Ідеально підійде на сніданок, перекус чи легку вечерю.

Час приготування:

  • Загальний 20 хв.
  • Активний 15 хв.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1-2 шт;
  • Олія – за смаком;
  • Фета – 2 ст. л;
  • Яйця – 2 шт;
  • Базилік – 2-3 гілочки;
  • Яйця – 2 шт;
  • Молоко – 2 ст.л;
  • Сіль, перець– за смаком.

Приготування:

  1. Наріжте кубиками помідори.
  2. На сковороді розігрійте трохи олії і викладіть помідори.
  3. Обсмажуйте, помішуючи близько 5 хвилин.
  4. Базилік подрібнити, фету покришити або нарізати кубиками.
  5. Додати зелень і сир в сковороду з овочами. Протушкуйте декілька хвилин і викладіть цю суміш на тарілку.
  6. Яйця вибийте в миску, трохи збийте вилкою, додайте молоко і сіль.
  7. На сковороду з олією, що залишилася, вилийте яйця.
  8. Коли низ підрум’яниться, викладіть зверху сирно-овочеву начинку.
  9. Готуйте ще трохи, щоб верх омлету приготувався.

Австрійський омлет “Кайзершмаррн”

Австрійський омлет "Кайзершмаррн"

Це не просто омлет, а найніжніший десерт з неповторним яблучним ароматом та рум’яною скоринкою. І готується він трохи довше, ніж звичайна яєчня.

Час приготування:

  • Загальний 20 хв.
  • Активний 20 хв.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт;
  • Цукор – 1 ст.л.;
  • Борошно – 2 ст.л.;
  • Молоко – 4 ст.л.;
  • Ванільний цукор – ¹⁄₂ ч. л.;
  • Яблуко – 1 шт;
  • Вершкове масло – 1 ст.л;
  • Цукрова пудра – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Білки відокремте від жовтків і збийте з цукром, щоб вийшла густа піна.
  2. Жовтки ретельно змішайте з борошном, молоком та ванільним цукром. Слідкуйте, щоб не залишилося грудок
  3. Додайте до борошняної суміші білки та акуратно перемішайте.
  4. Яблуко почистьте і наріжте скибочками.
  5. Сковороду змастіть олією та розігрійте на середньому вогні. Викладіть у неї яєчну масу, а зверху розкладіть яблука.
  6. Накрийте кришкою і готуйте кілька хвилин, поки омлет не підрум’яниться. Після цього переверніть і підсмажте його з другого боку.
  7. Приблизно за хвилину до готовності за допомогою лопатки розділіть омлет на шматочки.
  8. Перед подачею посипте цукровою пудрою.

Омлет у чашці в мікрохвильовій печі

Омлет у чашці в мікрохвильовій печі

Приготувати апетитний омлет у мікрохвильовій печі – простіше простого. Додайте шинку, сир, зелень і томати – вийде ситний сніданок.

Час приготування: Загальний – 5 хв.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт;
  • Молоко – 45 мл;
  • Сіль – за смаком;
  • Подрібнена шинка – 3 ст. л;
  • Тертий сир – 3 ст. л;
  • Помідор – 1/2 шт;
  • Зелень – за смаком.

Приготування:

  1. Збийте яйця з молоком та сіллю.
  2. Додайте шинку, сир, томати та зелень, перемішайте. Розлийте яйця у дві чашки, заповнюючи їх на третину.
  3. Готуйте омлет у мікрохвильовій печі на максимальній потужності 1 хвилину 40 секунд. Перемішайте масу кілька разів під час приготування.

Японський омлет тамагоякі

Японський омлет тамагоякі

Соєвий соус, вино та сіль із цукром створюють унікальне поєднання смаків.

Час приготування:

  • Загальний 15 хв.
  • Активний 15 хв.

Інгредієнти:

  • Яйця – 5 шт;
  • Рисове або біле сухе вино – 2 ст.л;
  • Соєвий соус – 1 ч.л.;
  • Сіль – 5 г;
  • Цукор – 2 ч. л;
  • Олія – ¹⁄₂ ч. л.

Приготування:

  1. Збийте чотири яйця та один жовток. Білок, що залишився, не знадобиться. Після цього процідіть суміш через сито.
  2. Додайте до яєць вино, соєвий соус, сіль та цукор. Продовжуйте збивати суміш, поки кристалики цукру повністю не розчиняться.
  3. Злегка змастіть сковороду олією та розігрійте на середньому вогні. Найпростіше змащувати змоченою в олії серветкою.
  4. Налийте у сковороду третину яєчної суміші. Через 1-2 хвилини, коли омлет схопиться, лопаткою скрутіть його в рулет і відсуньте на край сковороди.
  5. Якщо на будь-якій стадії в омлеті з’являються бульбашки повітря, відставте пательню, щоб вона трішки охолола, і зменшіть вогонь.
  6. Додайте в сковороду другу третину яєчної суміші, що залишилася. Переконайтеся, щоб вона потрапила під рулет.
  7. Коли омлет схопиться, поверніть його так, щоб перший рулет опинився всередині. Відсуньте на край сковороди.
  8. Тепер підсмажте залишки яєчної суміші і загорніть у неї рулет, що лежить скраю.

Омлет зі стручковою квасолею

Омлет зі стручковою квасолею

Квасоля зробить звичайний омлет ще смачнішим і ситнішим.

Час приготування:

  • Загальний 20 хв.
  • Активний 10 хв.

Інгредієнти:

  • Яйця – 6 шт;
  • Свіжа або заморожена квасоля – 250-300 г;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Олія – 2 ч. л;
  • Спеції, зелень – за смаком.

Приготування:

  1. Якщо ви використовуєте свіжу квасолю, відріжте в неї кінчики і розріжте на кілька частин.
  2. Закиньте свіжу або заморожену квасолю в киплячу підсолену воду. Свіжу варіть близько 3 хвилин, а заморожену – близько 5 хвилин.
  3. Відкиньте на ситечко, полийте холодною водою і залиште на кілька хвилин, щоб стекла рідина.
  4. Змішайте квасолю зі збитими яйцями, сіллю та перцем. Додайте зелень та спеції, якщо бажаєте.
  5. Розігрійте сковороду на середньому вогні та змастіть олією.
  6. Викладіть туди яєчну масу.
  7. Накрийте кришкою і готуйте близько 10 хвилин.

Нутовий омлет

Нутовий омлет

Ця веганська версія страви готується з нутового борошна та аквафаби – рідини від варених чи консервованих бобових. В омлет можна покласти будь-яку начинку на ваш смак.

Час приготування:

  • Загальний 15 хв.
  • Активний 15 хв.

Інгредієнти:

  • Нутове борошно – ¹⁄₂ склянки;
  • Мелений чорний перець, сіль – за смаком;
  • Аквафаба з нуту – ¹⁄₂ склянки;
  • Рослинна олія – за смаком.
  • Можна додати кала намак (чорну вулканічну сіль), якщо бажаєте.

Приготування:

  1. Змішайте нутове борошно, чорний перець та сіль.
  2. Сіль можна не додавати, якщо аквафаба вже солона.
  3. Міксером збийте аквафабу, щоб вийшла пишна біла піна. Поставте антипригарну сковороду на середній вогонь, змастіть олією.
  4. Просійте приблизно чверть борошна у аквафабу. Спокійними рухами перемішайте масу металевою ложкою.
  5. Не використовуйте пластикову чи дерев’яну ложку. Дуже важливо не перемішувати дуже активно та довго.
  6. Повторіть ще тричі. Аквафаба трохи втратить об’єм, але залишиться досить пишною, якщо робити все акуратно.
  7. Обережно перекладіть суміш у сковороду. Товщина шару вийде приблизно 1 см або трохи більше. Верх розрівняйте лопаткою.
  8. Трохи зменште вогонь. Дочекайтеся, коли маса почне схоплюватись, а верхівка стане сухою.
  9. Акуратно переверніть омлет. На цьому етапі можна трохи посипати його чорною сіллю для яєчного аромату. Готуйте ще 3-4 хвилини.

Яйця на пару по-сичуаньськи

Яйця на пару по-сичуаньськи

Спробуйте традиційний китайський кремовий омлет з краплею ароматної кунжутної олії та соєвого соусу.

Час приготування:

  • Загальний 15 хв.
  • Активний 5 хв.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт;
  • Вода – 240 мл;
  • Сіль – за смаком;
  • Кунжутна олія – 2 ч.л;
  • Соєвий соус – 2 ч.л;
  • Зелена цибуля – за смаком;
  • Перець чилі – за смаком.

Приготування:

  1. Яйця легенько збийте з теплою водою та сіллю. Процідіть суміш крізь дрібне сито.
  2. Замість води можна використовувати молоко чи проціджений бульйон.
  3. Перелийте яєчну масу в керамічну чи скляну форму. Зніміть бульбашки повітря з поверхні та щільно накрийте форму фольгою.
  4. Готуйте яйця в пароварці під кришкою при слабкому вогні 8-10 хвилин. Потім зніміть з вогню і трохи остудіть.
  5. Готовий омлет полийте кунжутною олією та соєвим соусом і прикрасьте зеленою цибулею та перцем чилі.

Фритата зі шпинатом, рикотою та помідорами

Фритата зі шпинатом, рикотою та помідорами

Листя свіжого базиліка надає цій простій страві чудового аромату, а сир робить її ситною та ніжною.

Час приготування:

  • Загальний 40 хв.
  • Активний 15 хв.

Інгредієнти:

  • Яйця – 6 шт;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Оливкова олія – 2 ст.л;
  • Помідори чері – 300 г;
  • Базилік – ½ пучка;
  • Свіжий шпинат – 100 г;
  • Рикота – 100 г.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 °С. Форму для випікання змастіть 1 столовою ложкою оливкової олії.
  2. Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Помідори чері розріжте навпіл. Подрібніть шпинат і базилік.
  3. У сковороді розігрійте олію, що залишилася. Обсмажуйте цибулю 4-5 хвилин на маленькому вогні до золотистого кольору.
  4. Додайте помідори і готуйте ще 1 хвилину. Всипте зелень до овочів, добре перемішайте, зніміть пательню з вогню.
  5. Викладіть овочі у форму. Зверху ложкою розкладіть невеликі порції рикоти.
  6. Яйця збийте до однорідності, додайте сіль та перець за смаком. Залийте овочі та сир яйцями.
  7. Запікайте фритату 20-25 хвилин до золотистого кольору.

Французький омлет з грибами та сиром

Французький омлет з грибами та сиром

Цей сніданок має всі шанси стати найулюбленішим в родині. Діти їдять французький омлет просто так, без начинки. А дорослі можуть експериментувати та додати всередину шинку, овочі та різні види сиру. Щоб вийшло справді смачно, важливо вчасно зняти сковороду з вогню та не пересушити омлет. Зверху яйця повинні бути вже не рідкими, але трохи вологими. Якщо скласти такий омлет навпіл, він дійде до потрібної консистенції на тарілці і залишиться соковитим.

Час приготування:

  • Загальний 10 хв.
  • Активний 10 хв.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Вершкове масло – 20 г;
  • Невеликі шампіньйони – 2 шт;
  • Сир – за смаком.

Приготування:

  1. Вибийте яйця в миску і трохи перемішайте вилкою. Посоліть і поперчіть за смаком.
  2. На сковороді розтопіть вершкове масло. Вилийте яєчну суміш і смажте на середньому вогні.
  3. Верхній шар повинен схопитись, але не стати надто сухим.
  4. Поріжте печериці. Злегка обсмажте їх на іншій сковороді.
  5. Зніміть омлет із вогню. На одну половину викладіть печериці та акуратно накрийте іншою. Посипте тертим сиром.