Ще недавно салати з авокадо здавались чимось екзотичним. Але тепер, з модою на правильне та збалансоване харчування, це вже практично повсякденність для тих, хто стежить за своїм раціоном. Тим більше, що авокадо виявилося дуже універсальним інгредієнтом. Воно добре поєднується з куркою, рибою, морепродуктами, яйцями, будь-якими видами сиру – від вершкового до твердого. А ще з сиром, фруктами, овочами, крабовими паличками та рибними консервами.
Салати з авокадо дуже ситні, корисні та достатньо легкі. У ньому містяться ті рослинні жири, які так потрібні нашому організму, але при цьому вони нешкідливі. Дуже смачні салати з авокадо та червоною рибою – тут ще й цінна омега. Їх достатньо доповнити свіжою зеленню, руколою або будь-яким листовим салатом, спеціями за смаком та заправкою на основі лимонного соку!
Ми зібрали для вас 11 чудових рецептів легких салатів з авокадо, які ви зможете приготувати всього за 30 хвилин.
Салат з авокадо, червоною рибою та манго
Соковите манго, маслянисте авокадо і терпка цибуля – відмінний додаток до смаженої сьомги або форелі.
Інгредієнти:
- Лимон 1 шт.
- Філе червоної риби 250-300 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Оливкова олія 2 ст. ложки
- Манго 1 шт.
- Авокадо 1 шт.
- Фіолетова цибуля ½ шт.
- Листовий салат 1 пучок
- Яблучний оцет 2 ст. ложки
- Кунжут за смаком
- М’ята за смаком
Приготування:
- З лимона вичавіть столову ложку соку.
- Натріть рибу сіллю, перцем та лимонним соком. Підрум’яньте в сковороді з олією. Трохи остудіть і виделкою розламайте на шматочки.
- Манго та авокадо наріжте шматочками, цибулю – половинками або четвертинками кілець. Листя салату нарубайте.
- У мисці з’єднайте рибу з листовим салатом, манго, авокадо та цибулею. Злегка посоліть і поперчіть.
- Оливкову олію змішайте з яблучним оцтом. Полийте салат заправкою, посипте кунжутом і додайте гілочки м’яти.
Салат з авокадо, кабачків, яєць і з перцем
Смажені овочі відмінно поєднуються з ніжним авокадо та відвареними яйцями.
Інгредієнти:
- Яйця 4-5 шт.
- Солодкий перець 1 шт.
- Невеликий кабачок ½-1 шт.
- Авокадо 1 шт.
- Свіжий лимонний сік 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Оливкова олія за смаком
- Можна додати Баклажан ½ шт.
Приготування:
- Яйця відваріть вкруту за 10 хвилин. Остудіть, очистіть і розріжте вздовж великі скибочки.
- Перець теж наріжте великими шматочками, кабачок і баклажан тонкими кружальцями. За кілька хвилин злегка підрум’яньте на сковороді-грилі або звичайному грилі. Щоб салат вийшов яскравішим і апетитнішим, можна взяти по половинці двох перців різного кольору.
- М’якуш авокадо наріжте тонкими скибочками і злегка скропіть лимонним соком.
- Складіть все в миску. Посоліть, поперчіть і додайте трохи оливкової олії.
Зелений салат з авокадо, огірками, броколі та шпинатом
Простий і яскравий салат виходить настільки апетитним, що ви захочете готувати його знову та знову.
Інгредієнти:
- Брокколі 250-300 г
- Сіль за смаком
- Огірки 3 шт.
- Авокадо 1 шт.
- Молодий шпинат 100 г
- Лайм 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Італійські трави за смаком
- Оливкова олія за смаком
Приготування:
- Суцвіття броколі відваріть у підсоленій воді за 3-4 хвилини. Остудіть.
- Огірки наріжте кружальцями, авокадо не надто великими шматочками.
- Складіть у миску шпинат, авокадо, броколі та огірки. Збризкайте соком лайма, посоліть, поперчіть, посипте італійськими травами і полийте оливковою олією.
Грецький салат з авокадо
Ніжне авокадо в цій легкій страві чудово поєднується з пікантними оливками та фетою.
Інгредієнти:
- Часник 2 зубчики
- Оливкова олія 4 ст. ложки
- Червоний винний оцет 2 ст. ложки
- Сушений орегано 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Свіжі огірки 2 шт.
- Авокадо 1 шт.
- Червона цибуля ½ шт.
- Помідори 2-3 шт.
- Болгарський перець ½ шт.
- Фета 200 г
- Оливки 80 г
- Можна додати Зелень за смаком
Приготування:
- Часник подрібніть і ретельно змішайте з олією, оцтом, орегано та сіллю.
- Огірки та авокадо наріжте тонкими скибочками, цибулю – півкільцями, а помідори та перець – великими кубиками.
- Подрібніть фету. Змішайте овочі з сиром, оливками та заправкою. За бажанням посипте салат зеленню.
Легкий салат з авокадо, креветками та помідорами чері
Готується просто та швидко. Відмінний варіант для любителів морепродуктів та авокадо.
Інгредієнти:
- Варено-морожені креветки 400 г
- Помідори чері 200-250 г
- Авокадо 1 шт.
- Салатний мікс листової зелені за смаком
- Лимон 1 шт.
- Оливкова олія 2-3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Відваріть креветки за 2-3 хвилини або більше, все залежить від розміру. Остудіть та очистіть.
- Черрі розріжте на половинки, авокадо – на невеликі шматочки. Зелень нарубати. Можна взяти звичайний зелений салат чи мікс зелені на ваш смак.
- З лимона вичавіть 2 столові ложки соку і змішайте з оливковою олією.
- Складіть у салатник зелень, чері та креветки. Трохи посоліть, поперчіть та полийте заправкою. Для салату краще використовувати свіжомелений перець.
Крабовий салат з авокадо та хрумкої селери
Хрумка селера, соковитий томат і пікантна заправка надають салату свіжий смак, а оригінальна подача зробить його головною стравою на святковому столі.
Інгредієнти:
- Авокадо 2 шт.
- Крабові палички 6 шт.
- Селера 2 стебла
- Помідор 1 шт.
- Червона цибуля ¼ шт.
- Майонез 4 ст. ложки
- Лимонний сік 2 ст. ложки
- Оливкова олія 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
- Мелений чорний перець за смаком
- Мелений сушений часник за смаком
- Соус табаско ½ ч. ложки
Приготування:
- Авокадо розріжте навпіл і видаліть кісточку. Виріжте з плоду трохи м’якоті, щоб вийшли човники.
- Крабові палички, селера, помідор та м’якоть авокадо наріжте невеликими кубиками. Цибулю очистіть і подрібніть.
- Змішайте майонез, лимонний сік, олію, сіль, перець, сушений часник та табаско.
- Додайте заправку до підготовлених інгредієнтів та добре перемішайте. Наповніть половинки авокадо салатом.
Салат з авокадо та беконом
Родзинка цього салату – пікантна заправка з оливкової олії з оцтом, цукром, гірчицею та часником.
Інгредієнти:
- Оливкова олія 70–80 мл
- Червоний винний оцет 30 мл
- Цукор 2 ч. ложки
- Діжонська гірчиця ½ ч. ложки
- Часник 1–2 зубчики
- Сіль ½ ч. ложки
- Бекон 200 г
- Помідори чері 100 г
- Авокадо 1-2 шт.
- Лимон 1 шт.
- Листова зелень для салату 100-150 г
- Фета чи інший сир 50-70 г
- Можна додати Фіолетову цибулю ½ шт.
Приготування:
- Змішайте оливкову олію з винним оцтом, цукром, гірчицею, подрібненим часником і сіллю. Заберіть у холодильник, поки займатиметеся іншими інгредієнтами.
- Бекон обсмажте порціями в сковороді без масла, потім наріжте невеликими шматочками.
- Чері наріжте половинками чи четвертинками. А цибулю, якщо хочете її додати, — тонкими половинками кілець.
- Авокадо наріжте середніми шматочками і полийте однією-двома столовими ложками соку, вичавленого з лимона.
- Складіть у миску бекон, листову зелень, авокадо, цибулю та чері. Посипте шматками сиру, полийте соусом і одразу подавайте до столу.
Легкий салат з помідорами, зеленню та авокадо
Соковиті овочі та сир відмінно поєднуються з м’яким смаком авокадо, а заправка на основі олії та оцту підкреслює їх смак.
Інгредієнти:
- Помідори чері 200-250 г
- Авокадо 1 шт.
- Фета чи інший сир 150 г
- Цибуля ½ шт.
- Листовий салат 1 пучок
- Оливкова олія 2 ст. ложки
- Червоний винний оцет 1 ст. ложка
- Мелений чорний перець за смаком
- Можна додати Невеликий огірок 1 шт.
Приготування:
- Чері наріжте на половинки чи четвертинки, авокадо та сир – невеликими шматочками. Цибулю подрібніть. Чері можна замінити і звичайні помідори.
- Листя салату нарвіть руками. Складіть у миску разом із помідорами, авокадо, цибулею та сиром. До салату можна додати огірок, порізавши його невеликими шматочками.
- Оливкову олію змішайте з оцтом та перцем. Полийте салат і одразу ж подавайте до столу.
Салат з авокадо, грушею та беконом
Всього 15 хвилин потрібно, щоб приготувати цей легкий, яскравий і смачний салат.
Інгредієнти:
- Авокадо 1 шт.
- Груша 1 шт.
- Бекон 10–12 скибочок
- Салатний мікс листової зелені 100-120 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Оливкова олія 1-2 ст. ложки
- Свіжий лимонний сік 1 ст. ложка
- Кунжут за смаком
Приготування:
- Авокадо і грушу наріжте скибочками середнього розміру, скибочки бекону – половинками чи четвертинками.
- Викладіть у миску листову зелень, авокадо, грушу та бекон.
- Додайте трохи солі з перцем, оливкову олію та лимонний сік. Перемішайте, посипте кунжутом і одразу ж подавайте до столу.
Простий салат з авокадо, кукурудзи та селери
Приготуйте простий салат із легкою заправкою з оливкової олії та лимонного соку. Це чудовий варіант швидкого корисного перекушування.
Інгредієнти:
- Авокадо 2 шт.
- Селера 3 стебла
- Лимон 1 шт.
- Консервована або відварена кукурудза 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Спеції за смаком
- Оливкова олія 120 мл
Приготування:
- Авокадо і селеру наріжте невеликими шматочками. З лимону вичавте сік.
- Складіть авокадо і селеру в миску разом із кукурудзою. Посоліть, поперчіть, заправте соком та олією.
- Добре перемішайте салат і дайте постояти 15 хвилин.
Легкий салат з броколі, яйця та авокадо
Для цієї страви можна залишити капусту злегка хрусткою або відварити до повної м’якості. Спробуйте та вирішіть, як вам подобається більше.
Інгредієнти:
- Брокколі 1 качан
- Яйця 4 шт.
- Свіжі огірки 3 шт.
- Авокадо 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Майонез, сметана чи натуральний йогурт за смаком
Приготування:
- Брокколі розберіть на невеликі суцвіття. Відваріть протягом 3-4 хвилини або більше. Все залежить від того, наскільки хрумкій капусті ви віддаєте перевагу.
- Яйця зваріть вкруту за 10 хвилин. Остудіть та очистіть.
- Наріжте яйця, огірки та авокадо шматочками.
- Складіть всі інгредієнти в миску. Посоліть, поперчіть, заправте майонезом, сметаною чи йогуртом.