11 рецептів легких та ніжних салатів з авокадо, які можна приготувати за 30 хвилин

6346

Ще недавно салати з авокадо здавались чимось екзотичним. Але тепер, з модою на правильне та збалансоване харчування, це вже практично повсякденність для тих, хто стежить за своїм раціоном. Тим більше, що авокадо виявилося дуже універсальним інгредієнтом. Воно добре поєднується з куркою, рибою, морепродуктами, яйцями, будь-якими видами сиру – від вершкового до твердого. А ще з сиром, фруктами, овочами, крабовими паличками та рибними консервами.

Салати з авокадо дуже ситні, корисні та достатньо легкі. У ньому містяться ті рослинні жири, які так потрібні нашому організму, але при цьому вони нешкідливі. Дуже смачні салати з авокадо та червоною рибою – тут ще й цінна омега. Їх достатньо доповнити свіжою зеленню, руколою або будь-яким листовим салатом, спеціями за смаком та заправкою на основі лимонного соку!

Ми зібрали для вас 11 чудових рецептів легких салатів з авокадо, які ви зможете приготувати всього за 30 хвилин.

Салат з авокадо, червоною рибою та манго

Салат з авокадо, червоною рибою та манго

Соковите манго, маслянисте авокадо і терпка цибуля – відмінний додаток до смаженої сьомги або форелі.

Інгредієнти:

  • Лимон 1 шт.
  • Філе червоної риби 250-300 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Оливкова олія 2 ст. ложки
  • Манго 1 шт.
  • Авокадо 1 шт.
  • Фіолетова цибуля ½ шт.
  • Листовий салат 1 пучок
  • Яблучний оцет 2 ст. ложки
  • Кунжут за смаком
  • М’ята за смаком

Приготування:

  1. З лимона вичавіть столову ложку соку.
  2. Натріть рибу сіллю, перцем та лимонним соком. Підрум’яньте в сковороді з олією. Трохи остудіть і виделкою розламайте на шматочки.
  3. Манго та авокадо наріжте шматочками, цибулю – половинками або четвертинками кілець. Листя салату нарубайте.
  4. У мисці з’єднайте рибу з листовим салатом, манго, авокадо та цибулею. Злегка посоліть і поперчіть.
  5. Оливкову олію змішайте з яблучним оцтом. Полийте салат заправкою, посипте кунжутом і додайте гілочки м’яти.

Салат з авокадо, кабачків, яєць і з перцем

Салат з авокадо, кабачків, яєць і з перцем

Смажені овочі відмінно поєднуються з ніжним авокадо та відвареними яйцями.

Інгредієнти:

  • Яйця 4-5 шт.
  • Солодкий перець 1 шт.
  • Невеликий кабачок ½-1 шт.
  • Авокадо 1 шт.
  • Свіжий лимонний сік 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Оливкова олія за смаком
  • Можна додати Баклажан ½ шт.

Приготування:

  1. Яйця відваріть вкруту за 10 хвилин. Остудіть, очистіть і розріжте вздовж великі скибочки.
  2. Перець теж наріжте великими шматочками, кабачок і баклажан тонкими кружальцями. За кілька хвилин злегка підрум’яньте на сковороді-грилі або звичайному грилі. Щоб салат вийшов яскравішим і апетитнішим, можна взяти по половинці двох перців різного кольору.
  3. М’якуш авокадо наріжте тонкими скибочками і злегка скропіть лимонним соком.
  4. Складіть все в миску. Посоліть, поперчіть і додайте трохи оливкової олії.

Зелений салат з авокадо, огірками, броколі та шпинатом

Зелений салат з авокадо, огірками, броколі та шпинатом

Простий і яскравий салат виходить настільки апетитним, що ви захочете готувати його знову та знову.

Інгредієнти:

  • Брокколі 250-300 г
  • Сіль за смаком
  • Огірки 3 шт.
  • Авокадо 1 шт.
  • Молодий шпинат 100 г
  • Лайм 1 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Італійські трави за смаком
  • Оливкова олія за смаком

Приготування:

  1. Суцвіття броколі відваріть у підсоленій воді за 3-4 хвилини. Остудіть.
  2. Огірки наріжте кружальцями, авокадо не надто великими шматочками.
  3. Складіть у миску шпинат, авокадо, броколі та огірки. Збризкайте соком лайма, посоліть, поперчіть, посипте італійськими травами і полийте оливковою олією.

Грецький салат з авокадо

Грецький салат з авокадо

Ніжне авокадо в цій легкій страві чудово поєднується з пікантними оливками та фетою.

Інгредієнти:

  • Часник 2 зубчики
  • Оливкова олія 4 ст. ложки
  • Червоний винний оцет 2 ст. ложки
  • Сушений орегано 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Свіжі огірки 2 шт.
  • Авокадо 1 шт.
  • Червона цибуля ½ шт.
  • Помідори 2-3 шт.
  • Болгарський перець ½ шт.
  • Фета 200 г
  • Оливки 80 г
  • Можна додати Зелень за смаком

Приготування:

  1. Часник подрібніть і ретельно змішайте з олією, оцтом, орегано та сіллю.
  2. Огірки та авокадо наріжте тонкими скибочками, цибулю – півкільцями, а помідори та перець – великими кубиками.
  3. Подрібніть фету. Змішайте овочі з сиром, оливками та заправкою. За бажанням посипте салат зеленню.

Легкий салат з авокадо, креветками та помідорами чері

Легкий салат з авокадо, креветками та помідорами чері

Готується просто та швидко. Відмінний варіант для любителів морепродуктів та авокадо.

Інгредієнти:

  • Варено-морожені креветки 400 г
  • Помідори чері 200-250 г
  • Авокадо 1 шт.
  • Салатний мікс листової зелені за смаком
  • Лимон 1 шт.
  • Оливкова олія 2-3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Відваріть креветки за 2-3 хвилини або більше, все залежить від розміру. Остудіть та очистіть.
  2. Черрі розріжте на половинки, авокадо – на невеликі шматочки. Зелень нарубати. Можна взяти звичайний зелений салат чи мікс зелені на ваш смак.
  3. З лимона вичавіть 2 столові ложки соку і змішайте з оливковою олією.
  4. Складіть у салатник зелень, чері та креветки. Трохи посоліть, поперчіть та полийте заправкою. Для салату краще використовувати свіжомелений перець.

Крабовий салат з авокадо та хрумкої селери

Крабовий салат з авокадо та хрумкої селери

Хрумка селера, соковитий томат і пікантна заправка надають салату свіжий смак, а оригінальна подача зробить його головною стравою на святковому столі.

Інгредієнти:

  • Авокадо 2 шт.
  • Крабові палички 6 шт.
  • Селера 2 стебла
  • Помідор 1 шт.
  • Червона цибуля ¼ шт.
  • Майонез 4 ст. ложки
  • Лимонний сік 2 ст. ложки
  • Оливкова олія 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком
  • Мелений чорний перець за смаком
  • Мелений сушений часник за смаком
  • Соус табаско ½ ч. ложки

Приготування:

  1. Авокадо розріжте навпіл і видаліть кісточку. Виріжте з плоду трохи м’якоті, щоб вийшли човники.
  2. Крабові палички, селера, помідор та м’якоть авокадо наріжте невеликими кубиками. Цибулю очистіть і подрібніть.
  3. Змішайте майонез, лимонний сік, олію, сіль, перець, сушений часник та табаско.
  4. Додайте заправку до підготовлених інгредієнтів та добре перемішайте. Наповніть половинки авокадо салатом.

Салат з авокадо та беконом

Салат з авокадо та беконом

Родзинка цього салату – пікантна заправка з оливкової олії з оцтом, цукром, гірчицею та часником.

Інгредієнти:

  • Оливкова олія 70–80 мл
  • Червоний винний оцет 30 мл
  • Цукор 2 ч. ложки
  • Діжонська гірчиця ½ ч. ложки
  • Часник 1–2 зубчики
  • Сіль ½ ч. ложки
  • Бекон 200 г
  • Помідори чері 100 г
  • Авокадо 1-2 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Листова зелень для салату 100-150 г
  • Фета чи інший сир 50-70 г
  • Можна додати Фіолетову цибулю ½ шт.

Приготування:

  1. Змішайте оливкову олію з винним оцтом, цукром, гірчицею, подрібненим часником і сіллю. Заберіть у холодильник, поки займатиметеся іншими інгредієнтами.
  2. Бекон обсмажте порціями в сковороді без масла, потім наріжте невеликими шматочками.
  3. Чері наріжте половинками чи четвертинками. А цибулю, якщо хочете її додати, — тонкими половинками кілець.
  4. Авокадо наріжте середніми шматочками і полийте однією-двома столовими ложками соку, вичавленого з лимона.
  5. Складіть у миску бекон, листову зелень, авокадо, цибулю та чері. Посипте шматками сиру, полийте соусом і одразу подавайте до столу.

Легкий салат з помідорами, зеленню та авокадо

Легкий салат з помідорами, зеленню та авокадо

Соковиті овочі та сир відмінно поєднуються з м’яким смаком авокадо, а заправка на основі олії та оцту підкреслює їх смак.

Інгредієнти:

  • Помідори чері 200-250 г
  • Авокадо 1 шт.
  • Фета чи інший сир 150 г
  • Цибуля ½ шт.
  • Листовий салат 1 пучок
  • Оливкова олія 2 ст. ложки
  • Червоний винний оцет 1 ст. ложка
  • Мелений чорний перець за смаком
  • Можна додати Невеликий огірок 1 шт.

Приготування:

  1. Чері наріжте на половинки чи четвертинки, авокадо та сир – невеликими шматочками. Цибулю подрібніть. Чері можна замінити і звичайні помідори.
  2. Листя салату нарвіть руками. Складіть у миску разом із помідорами, авокадо, цибулею та сиром. До салату можна додати огірок, порізавши його невеликими шматочками.
  3. Оливкову олію змішайте з оцтом та перцем. Полийте салат і одразу ж подавайте до столу.

Салат з авокадо, грушею та беконом

Салат з авокадо, грушею та беконом

Всього 15 хвилин потрібно, щоб приготувати цей легкий, яскравий і смачний салат.

Інгредієнти:

  • Авокадо 1 шт.
  • Груша 1 шт.
  • Бекон 10–12 скибочок
  • Салатний мікс листової зелені 100-120 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Оливкова олія 1-2 ст. ложки
  • Свіжий лимонний сік 1 ст. ложка
  • Кунжут за смаком

Приготування:

  1. Авокадо і грушу наріжте скибочками середнього розміру, скибочки бекону – половинками чи четвертинками.
  2. Викладіть у миску листову зелень, авокадо, грушу та бекон.
  3. Додайте трохи солі з перцем, оливкову олію та лимонний сік. Перемішайте, посипте кунжутом і одразу ж подавайте до столу.

Простий салат з авокадо, кукурудзи та селери

Простий салат з авокадо, кукурудзи та селери

Приготуйте простий салат із легкою заправкою з оливкової олії та лимонного соку. Це чудовий варіант швидкого корисного перекушування.

Інгредієнти:

  • Авокадо 2 шт.
  • Селера 3 стебла
  • Лимон 1 шт.
  • Консервована або відварена кукурудза 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Спеції за смаком
  • Оливкова олія 120 мл

Приготування:

  1. Авокадо і селеру наріжте невеликими шматочками. З лимону вичавте сік.
  2. Складіть авокадо і селеру в миску разом із кукурудзою. Посоліть, поперчіть, заправте соком та олією.
  3. Добре перемішайте салат і дайте постояти 15 хвилин.

Легкий салат з броколі, яйця та авокадо

Легкий салат з броколі, яйця та авокадо

Для цієї страви можна залишити капусту злегка хрусткою або відварити до повної м’якості. Спробуйте та вирішіть, як вам подобається більше.

Інгредієнти:

  • Брокколі 1 качан
  • Яйця 4 шт.
  • Свіжі огірки 3 шт.
  • Авокадо 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Майонез, сметана чи натуральний йогурт за смаком

Приготування:

  1. Брокколі розберіть на невеликі суцвіття. Відваріть протягом 3-4 хвилини або більше. Все залежить від того, наскільки хрумкій капусті ви віддаєте перевагу.
  2. Яйця зваріть вкруту за 10 хвилин. Остудіть та очистіть.
  3. Наріжте яйця, огірки та авокадо шматочками.
  4. Складіть всі інгредієнти в миску. Посоліть, поперчіть, заправте майонезом, сметаною чи йогуртом.