Серіальні новинки, які не можна пропустити, навіть, влітку

1110

Поки літня погода не певна, і йдуть дощі — якраз час подивитися серіальні новинки 2019. Від комедій до супергеройських пригод, від реальних історій до нових сезонів уже відомих хітів. Ми зібрали тільки ті серіали, які не можна пропускати, навіть, влітку:

1. Чорнобиль (Chernobyl, 2019)

Серіал, який побив усі рекорди за відгуками глядачів. У ньому йдеться про події квітня 1986 року, на території колишнього Радянського Союзу. Тож жодного українця не оминуло обговорення Чорнобиля.

Пройшло понад 30 років із часів трагедії в Прип’яті, а люди й досі не знали багатьох історичних фактів про ті події. Проте, у серіалі ви побачите багато того, про що в Радянському Союзі не говорили. Готуйтеся до мурашок по шкірі, затамованого подиху та зовсім різних емоцій.

2. Після життя (After Life, 2019)

Чорна комедія і драма одночасно, як вам таке? Британський серіал розповідає історію чоловіка, який втратив кохану дружину й намагається жити далі.

Ну, як намагається? Чоловік вирішує, що йому байдуже на своє життя та майбутнє. А, значить, можна говорити людям усе, що думаєш, незважаючи на наслідки. Спостерігати за цим сміливцем одночасно сумно, але й дуже смішно. Адже люди завжди по-різному реагують на правду.

3. Чорний понеділок (Black Monday, 2019)

Комедія про події кінця 80-х, які з часом почали називати просто “чорним понеділком”. Тому що в понеділок 19 жовтня 1987 року стався крах фондової біржі на Уолл-стріт.

А все через трьох фінансистів-аматорів, які захотіли провчити професіоналів та показати, на що здатні. Попри смішні ситуації в комедії, усе ж серіал показує, яка насправді економіка хитка та незахищена від впливу всього декількох людей.

4. Добрі передвісники (Good Omens, 2019)

Головні герої — янгол та демон, яких відправили на Землю, щоби прослідкувати за вдалим початком Апокаліпсиса. Уже дуже їх “начальство” хоче помірятися силами. Та хіба варто заради цього змагання знищувати все людство? Янгол та Демон дійшли до думки, що ні, тож будуть намагатися врятувати цей світ.

Добра, цікава та небанальна комедія доводить, що коли маєш хист, то можна класно розказати історію, яку всі вже чули тисячі разів.

5. Академія «Амбрелла» (The Umbrella Academy, 2019)

А ось і новинка для любителів супергеройських пригод. Альтернативна реальність, одразу 43 героя з надприродними здібностями, смертельна небезпека й таємна академія. Що ще потрібно для захопливого серіалу? Точно, порятунок Землі від злих геніїв!

6. Велика Маленька Брехня (Big Little Lies, 2017–2019, 2 сезон)

Новий сезон серіалу, який полоскотав нерви не одному глядачеві. Звичайна історія про сімейне життя в передмісті перетворилася на зворушливу драму з неочікуваним закінченням. Важко було уявити, як продовжать другий сезон, та ось уже майже вийшла остання серія, а ми дивимося його з таким же захватом.

Такий зірковий склад серіалу, як Різ Уізеспун із Ніколь Кідман доповнився в цьому році ще й неперевершеною Меріл Стріп.

7. Розповідь служниці (The Handmaid’s Tale, 2017-2019, 3 сезон)

Знову ж таки, паралельна реальність та вигадана країна Ґалаад. Це тоталітарна республіка, у якій правлять військові. У них велика проблема з народжуваністю: лише одна зі ста жінок здатна виносити здорову дитину. Тож таких простих служниць тримають під вартою та змушують безперервно народжувати дітей, щоби віддати високопосадовцям.

Так живе головна героїня: закрита в приміщенні під постійною охороною. Як тільки народжує — малюка зразу забирають. Хороша акторська гра та якісно продумана антиутопія — не відпускають глядачів від екранів навіть влітку.

8. Форс-мажори (Suits, 2011-2019, 9 сезон)

Юристи та адвокати в ідеальних костюмах, які виборюють своє місце під сонцем та шанс працювати в кращій компанії. Здається, що не всім буде цікаво спостерігати за такими людьми. Але, як завжди, тему серіалу доповнює крута гра акторів, їх захоплення справою та неочікувані повороти сюжету. Не дарма ж цей серіал продовжили вже на 9 сезон, а його фанатів стає тільки більше. Історія настільки легка та цікава, що серії пролітають непомітно.

9. Бруклін 9-9 (Brooklyn Nine-Nine, 2013-2019, 6 сезон)

Один із найбільш популярних американських комедійних серіалів — знову вийшов на екрани. У 6 сезоні глядачі можуть побачити старих добрих героїв Бруклінського відділку поліції та посміятися з них, як раніше.

Хто дивився попередні 5 сезонів — тому не треба довго розповідати про серіал. А, хто пропустив повз Бруклін 9-9 — у вас ще багато роботи.

10. Дивні дива (Stranger Things, 2016-2019, 3 сезон)

Фанати фільмів 80-х одразу оцінили атмосферність серіалу і вже з першого сезону захопилися Дивними дивами. Ну, а як втриматися, коли в першому сезоні серед головних героїв — Вайнона Райдер? Правильно, ніяк.

Автори цієї історії вирішили не дивувати нас кардинальними змінами в сюжеті, наприклад, не взяли за основу інший відрізок часу. Події розгортаються на наступний рік від тих, що були в попередньому сезоні, а саме в 1985 році. А, значить, всі актори залишаються, гармонійно дорослішаючи разом із глядачем.

Все та ж Вайнона Райдер, та ж чарівна атмосфера 80-х та 90-х, можна спокійно дивитися новий сезон.

Які з цих серіальних новинок ви вже бачили?

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua