Смертоносні водойми, від яких краще триматися подалі. Фото

1948

Озеро Керуючий (Челябінська область, Росія)

Вода дає життя всьому живому, але буває і так, що саме вода стає знаряддям вбивства. На нашій планеті є чимало смертоносних водойм, від яких варто триматися подалі. У нашому огляді мова піде про деякі з них, передає Хроніка.інфо з посиланням на Культурологію .

1. Озеро Керуючий (Челябінська область, Росія)

Озеро Керуючий (Челябінська область, Росія)Недалеко від хімічного комбінату «Маяк» на Уралі розташоване озеро Керуючий, відоме своїми радіоактивними водами. На цьому виробництві виготовляють ядерне паливо, компоненти ядерної зброї, утилізують відходи. Починаючи з 1950-х років, в озеро скидалися тисячі тонн радіоактивних відходів. Все, що знаходилось на березі озера більше години, ризикувало отримати смертельну дозу радіації. Цй факт зробив Керуючий одним з найбільш смертельно небезпечних місць на планеті.Озеро Керуючий (Челябинська обл., Росія)Внаслідок пересихання озера і поширення небезпечної радіоактивної пилу було вирішено його прибрати. Витративши 17 мільярдів рублів, в 2015 році озеро було остаточно залито бетоном і засипано грунтом. Але все одно, це точно не найкраще місце для відпочинку.

2. Кипляче озеро (Домініка)

1470057334_voКипляче озеро (Домініка)doemy4Найгарячішим в світі є Кипляче озеро на острові Домініка. Воно розташувалося в Долині Відчаю. Вода в ньому досягає температури 92 градуси за Цельсієм.
Кипляче озеро (Домініка)У сезон дощів температура може впасти до 10 градусів, але навіть тоді купатися категорично заборонено. Під водою продовжують бити гарячі джерела, і навіть може текти лава. Це так само звичайно, як і те, що часом рівень води різко падає, а потім знову швидко підвищується. Все це божевілля є результатом вулканічної діяльності.

3. Річка Цітарум (Західна Ява, Індонезія)

Річка Цітарум (Західна Ява, Індонезія)Забезпечує водою приблизно 28 мільйонів чоловік, річка Цітарум в Індонезії також є однією з найбільш забруднених річок в світі, якщо не найбруднішою. Це тому, що сотні промислових підприємств взяли за звичку забруднювати воду, скидаючи відходи текстильного виробництва і сміття.Річка Цітарум (Західна Ява, Індонезія)Сім’ї місцевих жителів, які колись жили за рахунок риболовлі, переключилися на збір з річки вторинної сировини, такої як пластикові пляшки, гумові рукавички, і навіть зламані ніжки стільців. Але майбутнє не виглядає зовсім вже похмурим. У 2011 році почав діяти $4-мільярдний 15-річний проект з порятунку річки і залежних від неї людей.

4. Ріо-Тінто (Андалусія, Іспанія)

Ріо-Тінто (Андалусія, Іспанія)
Близько 3000 рр до н.е. в районах навколо річки Ріо-Тінто (Rio Tinto, Червона річка) на півдні Іспанії почали формувати багаті родовища золота, срібла, міді та інших цінних мінералів. З тих пір вода забруднена важкими металами, хімікатами гірничодобувної промисловості і кислотами.Ріо-Тінто (Андалусія, Іспанія)
В результаті цього, води річки отримали кричущо-червоний колір. Дивно, але вони не позбавлені життя. Там живуть бактерії, здатні існувати в екстремальних умовах.

5. Блакитна Лагуна (Дербішир, Великобританія)

Блакитна Лагуна (Дербішир, Великобританія)Блакитна Лагуна в Англії – в дійсності, колишній кар’єр, який був затоплений після закриття. І це останнє місце, куди б хотілося піти відпочити і поплавати зі своєю сім’єю. Вода підфарбовується в бірюзовий колір кальцитом, який вимивається з вапнякової породи. А оксиди кальцію підвищують лужність води до небезпечних значень.Блакитна Лагуна (Дербішир, Великобританія)Вода містить багато сміття, але місцеві жителі не відмовляються від купання в Блакитній Лагуні. На їхню думку, якщо не пірнати з головою, то шкоди для здоров’я не буде.

6. Озеро Хорсшу (Каліфорнія, США)

Озеро Хорсшу (Каліфорнія, США)Каліфорнія – це дім сонця, розташованого в районі Мамонтових озер. Хорсшу виділяє високу концентрацію вуглекислого газу і сірководню. Шкідливі гази утворюються в результаті дії підземних вулканів по всьому району.Озеро Хорсшу (Каліфорнія, США)Токсична суміш газів вже знищила 170 гектарів дерев, і навіть загинули люди. У 1998 році помер здоровий 58-річний турист, а в 2006 році – три працівника паркового патруля.

7. Озеро Моно (Каліфорнія, США)

Озеро Моно (Каліфорнія, США)
Озеро Моно, також розташоване в Каліфорнії, є одним з найстаріших озер США, і одним з найбільш смертоносних. При відсутності витікаючих річок внаслідок випаровування – рівень води знижується, і в озері відкладається велика кількість солей. Це робить його в три рази солонішим за океани і надає йому баланс рН 10. У той час як сіль привела до появи дивних вапнякових колон, вона також зробила озеро набагато небезпечнішим.Озеро Моно (Каліфорнія, США)Мікроскопічні креветки, мухи і деякі види водоростей – єдині мешканці водойми. Будь-які птахи не зможуть прожити довго, якщо вони вирішать напитися. Звичайно, вода не завжди отруйна, тому що токсичність змінюється в залежності від глибини і пори року.

8. Озеро Ківу (між Руандою і Демократичною Республікою Конго)

h3>Озеро Ківу в Східній Африці страшне не через своє розташування або склад води. Воно становить смертельну небезпеку внаслідок величезної кількості метану і вуглекислого газу, що містяться на дні. Самі по собі ці гази нешкідливі, але вони можуть одномоментно вийти на поверхню при виверження вулкана або землетрус. Оскільки в цій області є багато вулканів, від озера Ківу чутно цокання бомби уповільненої дії. Постійно спостерігається небезпека вибуху метану або удушення вуглекислим газом двох мільйонів чоловік, що живуть в околицях. Також катастрофа може бути викликана якимось порушенням при спробі витягти ці гази. На озері вже встановлені перші вишки з видобутку метану з цього багатющого родовища.

Джерело:http: hronika.info