Розкішний експрес Belmond Andean Explorer: палац всередині поїзда, що курсує Перуанськими Андами (фото)

1524

У Південній Америці до літа запустили експрес Belmond Andean Explorer, що курсує між Куско – стародавньою столицею Імперії інків – і містом Арекіпа, історичним центром якого включено до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Поїзд, втім, хороший не тільки і не стільки своїм маршрутом – всередині створили справжній рай для мандрівників.

Експрес відправляється з Куско, перетинає гірські луки Анд і доставляє пасажирів до озера Тітікака, каньйону Колка, а потім в Арекипу. Подорож триває три дні і дві ночі. За бажанням можна пройти шлях і в зворотному напрямку.
Палац всередині поїзда

Ніяких плацкартних або загальних вагонів, очевидно, тут не передбачено. Тільки купе в різних варіаціях.
Палац всередині поїзда

Котре швидше нагадує номер в дорогому готелі. У поїзді є одномісні кабіни класу «люкс», подвійні, двомісні і купе з двоярусними ліжками. Всі купе оснащені окремим туалетом і душем.
Палац всередині поїзда

Вагонів-ресторанів в Belmond Andean Express цілих два. І обидва оброблені дорогими матеріалами – щоб не було навіть натяку на типове залізничне громадське харчування.
Палац всередині поїзда

Гостей годують свіжими і незвичайними стравами з сезонних фруктів і овочів, вирощених в перуанських Андах. Меню складено шеф-кухарями одного з найпрестижніших готелів Перу.
Палац всередині поїзда

Ще одна «фішка» поїзда – оглядовий вагон. Тут встановлені дивани – можна відпочивати і пити коктейлі на свіжому повітрі, отримуючи справжнє задоволення від навколишньої краси.
Палац всередині поїзда

Полиця для особистих речей в люксовому поїзді не має нічого спільного з тим, до чого звикли пасажири звичайних поїздів. Немає тут і запраних вафельних рушників.
Палац всередині поїзда

Один з повторюваних елементів дизайну Belmond Andean Express – Чака – ступінчастий хрест, широко поширений в Південній Америці з найдавніших часів .
Палац всередині поїзда

Він зображений на стінах вагонів, на уніформі персоналу, на серветках і келихах і навіть на халатах і рушниках, що надаються гостям.
Палац всередині поїзда

Крім двох ресторанів, в складі поїзда є вагон-салон з панорамним вікнами, баром і роялем. Тут теж можна насолоджуватися фантастичною красою перуанських пейзажів. І, звичайно ж, спілкуватися з попутниками.
Палац всередині поїзда

За даними The Telegraph, переобладнання поїзда обійшлося компанії-власнику в 10 мільйонів доларів. Всього в ньому 24 купе. Обслуговуванням пасажирів займаються півсотні людей.
Палац всередині поїзда

Найпростіший квиток (з Куско до Арекипи, дві ночі) на Belmond Andean Express коштує близько 1,4 тисячі доларів. Недешево, але за відтворену в інтер’єрах атмосферу 1920-30-х, унікальні види і не менш унікальний досвід готові заплатити багато.
Палац всередині поїзда



• не пропусти