15 класних фільмів про Різдво та Новий рік, аби провести свята незабутньо

21985

Коли настрій новорічний, хочеться на якісь декілька днів забути про роботу, саморозвиток, навчання, і просто відпочити. Найкраще для ліниво-релаксових свят підійде перегляд фільмів про Новий рік та Різдво. І це можуть бути не тільки 4 серії «Сам удома» та «Льодовиковий період». Вибір святкових фільмів просто величезний, і ми зібрали 15 найвеселіших та «легких», щоб ви максимально відпочили за переглядом:

1. «Чотири Різдва» (Four Christmases, 2008)

Різдво — це завжди сімейне свято. Усі близькі збираються разом, обмінюються подарунками. На такі свята можна побачити і троюрідного брата, і тітку з сусідньої країни… Та що робити, коли за одне Різдво треба встигнути в чотири місця?

Так склалося, що батьки Кейт та Бреда розлучені й кожен має свою сім’ю. Подружжю, щоб нікого не образити, треба встигнути на всі чотири святкування! Бідолашні хотіли утікти від щорічного божевілля на відпочинок, але щось пішло не так.

2. «Як Грінч украв Різдво» (How the Grinch Stole Christmas, 2000)

Відлюдкуватий кудлатий Грінч все життя проводить у печері біля галасливого містечка. Він не зовсім самотній, бо має люблячого песика Макса. Та людей просто ненавидить! Особливо Грінча дратує Різдво, й одного разу він вирішує вкрасти це світле свято. Звісно, фільм вже не просто про пригоди Грінча, а про справжнє значення свята. Головне — різдвяний дух та єднання людей.

Фільм уже ввійшов у перелік «класики», але ж як не любити історію про кумедного Грінча? З’являються все нові варіанти з сучасними технологіями, але сама історія ідеальна і за змістом, і за обсягом.

3. «Подорож до різдвяної зірки» (Reisen til julestjernen, 2012)

Сімейний пригодницький фільм у стилі фентезі допоможе ввімкнути різдвяний настрій, навіть якщо надворі нема снігу. У зимовому королівстві дівчина Соня має врятувати свій дім від страшного прокляття. У короля зникла дочка, і він звинуватив Різдвяну зірку у всіх бідах. Тепер зірка зникла, а королівство покрила темрява. Соня разом із друзями має вирушити в непросту дорогу, боротися з темними силами й розшукати Різдвяну зірку та зниклу принцесу. Тільки так світло повернеться до королівства.

4. «Нескінченне Різдво» (Christmas Do-Over, 2006)

Так склалося, що молодий композитор Кевін має провести Різдво з колишньою дружиною та сином-підлітком. Стосунки складні, тож це свято, схоже, триватиме довго. Але герой не міг уявити, що настільки довго! Син Кевіна загадав бажання, щоб Різдво не закінчувалося, і з дня в день події повторюються. Щоб розірвати коло, чоловіку доведеться замислитися про своє життя і зважитися на зміни.

5. «Різдвяна історія» (A Christmas Carol, 2009)

Душевна різдвяна історія, яка перевернула світ та змушує задуматися про значення свята і нашого життя взагалі. Ніхто ж не хоче бути таким, як Ебенезер? Самотнім та нещасним, тільки з купою непотрібних грошей. Життя й свої вчинки змінювати ніколи не пізно, а особливо на Різдво, коли працює магія!

Музику з «Різдвяної історії» Алана Сільвестрі можна переслухувати на свята окремо. Цікавинкою цього фільму є ще й Джим Керрі, який зіграв і Скруджа, і трьох духів Різдва. Гері Олдмен пішов недалеко й зіграв три ролі: Марлі, Боба Кречета й Тіма. Може, ще й завдяки такому ходу, всі персонажі так перейнялися історією.

6. «Різдво кота Боба» (A Christmas Gift from Bob, 2020)

Щоразу, як приходить Різдво й святкова метушня, Джеймс сумує. Він ніколи не розумів значення цього свята та веселого настрою людей. Одначе користь від Різдва для вуличного музиканта є, бо саме в цей час він може заробляти більше грошей на музиці. З ним виступає мили котик Боб у різдвяному вбранні та ковпачку.

Все могло б так і продовжуватися, але на котика починають полювання працівники служби контролю за бродячими тваринами. Як будуть протистояти бродячий музикант та котик, ви можете переглянути у фільмі. Цікаво, що історію створили на реальних подіях.

7. «Полювання на Санту» (Fatman, 2020)

Санта тут постає зовсім у новому амплуа. Тепер він бізнесмен, який зазнає збитків. Усе через те, що багато дітей стали нечемними цього року. Вони мають отримати не круті подарунки, а просто шматки вугілля в яскравих обгортках. Держава скоротила фінансування Санти. Тепер він з ельфами, щоб втриматися на плаву, починає виготовляти деталі для зброї армії США.

Пригоди починаються, коли багатий маленький хлопчик через отриманий шмат вугілля хоче вбити Санту та наймає кілера. Гонитва, переслідування й непрості будні Санти тут переплітаються й зі смішними поворотами, і трохи з бойовиком.

8. «Різдвяні хроніки» (The Christmas Chronicles, 1 частина 2018 рік, 2 частина 2020 рік)

Сімейний фільм про брата й сестричку, які намагаються впіймати Санту в новорічну ніч. Тедді та Кейт завжди отримували багато подарунків від батьків, а ще знімали відео на кожне свято. З часом Тедді виріс і перестав вірити в магію та Санту, але його сестра продовжує підготовку до Різдва. Щоб довести існування Санти Клауса, діти чергують всю ніч з камерою. Так починаються їх неймовірні пригоди!

У другій частині Кейт та Тедді через портал потраплять на Північний полюс та допоможуть Санті врятувати Різдво від злого чарівника.

9. «Хто в домі тато» (Daddys Home, 1 частина 2015 рік, 2 частина 2017 рік)

Весела комедія про двох батьків зможе підняти настрій будь-кому. Іноді батьки розлучаються та одружуються знову. Найскладніше в цій ситуації дітям, в яких тепер новий тато. Навіть якщо він готовий віддавати їм усю свою любов і турботу. Бред став таким татком 8 місяців тому, але тут з’явився біологічний батько Дасті. Новий татко дуже крутий, стильний, але точно не спокійний сім’янин. Спочатку чоловіки ворогують, а потім перетворюються на найкращих друзів завдяки спільній любові до дітей.

У другій частині історія стає ще складнішою та смішнішою. В гості приїжджають два дідусі Меган та Ділана, та ще й дві родини вирішують відсвяткувати спільне Різдво. Зрештою, святковий настрій об’єднує їх усіх.

10. «Новорічний корпоратив» (Office Christmas Party, 2016)

Зазвичай робочий рік у різних компаніях закінчується однаково: корпоративом, на якому можна пізнати колег з іншого боку та розважитися. Частенько буває, що вечірка йде зовсім не за планом. Але точно не так критично, як в головного героя фільму Клея.

Чоловік працює в компанії, якою керує його сестра. Та навіть родинні зв’язки не можуть врятувати його від звільнення. Вся надія була на організацію крутого корпоративу, щоб залучити великого клієнта. Та що з того вийшло, дивіться у самій комедії.

11. «Ельф» (Elf, 2003)

Бадді — ельф, який втричі більший та вищий за інших помічників Санти. Все тому, що він простий чоловік, який в дитинстві заліз в торбу Клауса та опинився на Північному полюсі. До мішка хлопчик потрапив із сиротинця, а добрі ельфи всиновили його. Коли той виріс, захотів повернутися до людей та знайти справжнього батька. Бадді зовсім не розуміється на бізнесі, не вміє себе вести, як люди, тож фільм дуже смішний. Але головна місія Ельфа — повернути своєму батькові й людям віру в Різдво.

12. «Санта Клаус» (The Santa Clause, 1994)

Продавець магазину іграшок Скотт випадково зіштовхнув з даху Санту Клауса. З необережності й цікавості чоловік застрибнув до санчат з оленем, а той поніс його аж на Північний полюс. Так справжній Санта залишився в заметі на задньому дворі, а нашому герою доведеться рятувати свято і спробувати себе в ролі Санти. Тим часом ще й встигнути до сина, який має приїхати в гості побачитися з татом.

13. «Лускунчик і чотири королівства» (The Nutcracker and the Four Realms, 2018)

Це справжня казкова історія починається на Різдво. Дівчинка Клара отримує в подарунок чарівний ключ від паралельного світу. Там знаходяться декілька королівств, які створила мати дівчинки.

В королівствах Квітів, Сніжинок та Солодощів панує мир та світло, а четверте королівство сповнене тіней. Якраз туди і має дістатися дівчинка та здолати короля щурів. У подорожі фентезійним світом її супроводжують Лускунчик та Фея.

14. «Подарунок на Різдво» (Jingle All the Way, 1996)

Комедія з Арнольдом Шварценеггером розповідає про вічне… Тобто, про полювання за «тою самою лялькою» чи конструктором для дитини. Одна справа, коли бажану іграшку треба придбати до Дня народження, зовсім інша — шукати подарунок в останній день напередодні Різдва й змагатися з іншими такими ж батьками. Син головного героя Говарда хоче в подарунок Турбомена, і гонитва за ним принесе море пригод та смішних ситуацій. Може, хтось впізнає себе?

15. «Диво на 34-й вулиці» (Miracle on 34th Street, 1947)

Старенький і добрий фільм про Санту Клауса і справжні дива на Різдво. У магазині «Мейсі» на 34-ій вулиці щороку сидить Санта і бере участь в параді. Але цього Різдва щось пішло не так, і звичний актор напився. Довелося швидко шукати йому заміну, і так організаторка Доріс просто на вулиці знайшла нового Санту. На подив, з ідеальною білою бородою та статурою.

Чоловік мав просто діяти по інструкції й закликати людей купувати більше товарів, та почав робити щось своє. Попри це, Санту ніхто не прогнав, а магазин став місцем, куди пишуть сотні листів і приходять люди. Санта ж хвилюється, чи зможе змусити повірити у Різдво маленьку дівчинку Сюзі та її матір.

Свято наближається, тож готуйтеся та вмикайте новорічно-різдвяний настрій разом з фільмами. Кожна історія не тільки про персонажів, а й про кожного з нас. Зі всіма недоліками чи хорошими рисами. Смійтеся, мрійте й проживайте кожен кадр, і нехай ваші Різдво та Новий рік будуть ще крутішими, ніж в кіно!

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua