Дивовижні картинки “РIN up”, що призвели до сексуальної революції. Як вони створювалися (фото)

1381

“Pin up” – стиль ніжної еротики, що виник у США на початку ХХ століття. Дівчата зображувалися як солодкі, збуджуючі цукерки, барвиста обгортка-одяг яких була тільки ледь привідкритою. Малюнки радували яскравими кольорами і тим, що зображені персонажі ніби зверталися безпосередньо до того, хто дивився на них. Більш того, ці дівчата немов були його сусідками, продавчинями з поруч розташованого магазину, подружками, або навіть коханками. Вони займалися буденними справами – поливали квіти, сідали на велосипед, збивали собачу будку, ковзали по дитячій гірці. При цьому у них постійно грайливо задирались спідниці і іноді можна було побачити трусики…

0

Не обтяжені культурою американські, а разом з ними і європейські обивателі скуповували мільйонами видання, які містили подібні творіння. Народу явно не вистачало сексу та еротичної свободи. Особливо від цього страждали солдати і водії далекобійники. Модель-пампушка Бетті Грейбл зігрівала серця американських військових на фронтах Другої світової, надихала на подвиги і допомагала вижити. Бетті отримувала десятки тисяч листів з любовними зізнаннями і описом еротичних фантазій грізних воїнів.

Сторінки з дівчатами із задоволенням вирізалися з журналів і календарів і приколювалися на стіни кімнат, барів, в кабіни вантажівок… Звідси, власне і пішла назви стилю (пін ап – приколювати). До речі, деяким пінаповським моделям приписують початок сексуальної революції в США, наприклад, Бетті Пейдж, що стала секс-символом Америки нарівні з Мерілін Монро.

Одним з перших художників, які працювали в стилі “Pin up” був Чарльз Дан Гібсон. Виник навіть термін такий “дівчата Гібсона”. Але якщо Гібсон малював своїх красунь, НЕ фотографуючи їх попередньо, наступні покоління художників-пінапістів щосили використовували фотографію. Наприклад, славнозвісний майстер “Pin up” Джил Елвгрен для створення картин використав власноруч зроблені фотографії. В ролі моделей він використовував актрис, натурниць, манекенниць, знімав навіть свою дружину, яка не дуже підходила під стандарти “пін ап”. Джил Елвгрен акуратно переносив зображення на полотно олійними фарбами.

Майстерність художника проявлялася в тому, що він зі звичайної жінки, навіть не надто привабливої, робив сексуальний узагальнений символ, який задовольняв усіх без винятку. Фотографія, яка лежить в основі картини не так цікава.

000tkryc

Pin_Up_before_after_62

enhanced-buzz-10543-1302188070-8

000wg0hg

000wfbp7

000wey6x

000waffb

000w678g

000w48ct

000w18x2

000w7x4p

000w5k8g

000w3d0z

000w2kxt

000w0eqr

000tz0fe

000tycfe

000twz02

000tskqg

000trqte

000tqa4f

000tp7ca

Джерело: foto.ua



• не пропусти