Книжки на вихідні: захопливі пригоди, детективні розслідування й трилери

605

Немає нічого схожого на відчуття, яке ми отримуємо від читання приголомшливого трилера або пригодницького роману. Мабуть, усі пам’ятають книжку, що не давала заснути, майже змушуючи читати. Пропонуємо добірку з п’яти книг, які ви буквально «проковтнете» за вихідні.

«Себек», Юрій Грузін

Каїр 1899 рік. Колишнього військового британської армії капітана Ґріффіта втягують в експедицію за скарбами. Її очолює баронет Вітгем і ексцентрична леді, яка знається на зброї і не зважає на вікторіанську етику. На своєму шляху герої зустрічають могутніх супротивників, готових заради перемоги на все, а також дізнаються про таємниці, що зберігають глибини часу та лабіринти простору. Історія, що сповнена небезпеки, зухвалості, відданості й дружби сподобається усім любителям класичного пригодницького роману.

«Смерть на сході», Абір Мухерджі

Четвертий історичний детектив британського автора Абіра Мухерджі про пригоди капітана Сема Віндгема і його партнера – сержанта Не Здавайся Банерджі. Події книжок відбуваються в Індії на початку 20-х років минулого століття – найбільш гострих і маловивчених часів англо-індійської історії. Цього разу украй змучений капітан поліції Сем Віндгем вирушає до ашраму в індійській провінції Ассам, щоб нарешті подолати опійну залежність і, можливо, розгорнути нову сторінку свого життя. Але жахлива тінь із минулого, що промайнула в натовпі, дає поштовх його новому розслідуванню.

«Кросс», Джеймс Паттерсон

Детектив Алекс Кросс обіцяє своїй родині відійти від справ, бо його професія створює чимало проблем для близьких. Він повертається до приватної практики, адже є дипломованим психотерапевтом. Та незабаром стається низка жорстоких убивств, і Кросс упізнає «стиль» серійного маніяка М’ясника, підозрюваного в убивстві коханої дружини на очах самого детектива. Тоді Кросс був висхідною зіркою в департаменті поліції Вашингтона, а вбивця так і не був знайдений. Тепер детектив береться за найневідкладніше та найжахливіше розслідування у своєму житті.

Історія Паттерсона “Кросс” є вершиною детективного бестселера за останні два десятиліття і сподобається усім шанувальникам жанру.

«Клуб убивств по четвергах», Річард Осман

За сюжетом книжки у маленькому тихому містечку для поважних пенсіонерів раз на тиждень зустрічаються четверо незвичайних друзів, щоб розслідувати нерозкриті вбивства. Але коли на їхньому порозі відбувається справжнє жорстоке вбивство, “Клуб убивств по четвергах” береться за свою першу справу. Вік кожного з четвірки сягає майже вісімдесяти, але вони ще мають кілька козирів та вправно намагаються спіймати вбивцю.

«Вілла Деккера», Юрій Винничук

Ретродетектив перносить читачів у передвоєнний Львів, за декілька днів до початку Другої світової. Вулицями міста бродять чутки, що в темних підворіттях полює на беззахисних жінок вбивця, що не знає жалю. Та на людей тисне ще більший страх – страх початку війни, яка зависла над усім світом. Юрій Винничук майстерно описує темний бік передвоєнного міста, використовує соковиту мова, додає колоритних персонажів, нічні походеньки та підступних людей, які чекають зручного часу, щоб встромити ножа у спину, – усе це є у романі, що сподобається поціновувачам української прози.

добірку підготували у видавництві Фабула
спеціально для vsviti.com.ua