7 естетичних фільмів, які ви захочете подивитися в передчутті весни

8017

Коли навколо усе гарнішає, світ здається теплим і красивим, хочеться продовжити весняні дні. Чи то гарна погода сприяє, чи то через звичку пробуджуватися навесні, ця пора вважається найромантичнішою та прекрасною. Пропонуємо в цей час переглянути естетичні фільми з ефектними кадрами та історіями, які поглинають увагу до останнього кадру. Запрошуйте на перегляд людину, яку любите, щоб весняний вечір став ще теплішим і приємнішим.

1. Готель Гранд Будапешт (The Grand Budapest Hotel, 2014)

Десь у вигаданих Зубровських Альпах до готелю “Гранд Будапешт” влаштувався молодий консьєрж-емігрант. Для Зеро це була робота мрії, але він не міг уявити, скільки пригод з’явиться в житті разом з готелем. З консьєржем Густавом Х Зеро хлопець ховає отриману картину “Хлопчик з яблуком”. Картинку Густаву заповіла відвідувачка, а її син від злості підставив консьєржа та посадив за грати. Після цього парочку чекає втеча з в’язниці, переслідування, пошуки доказів непричетності Густава. Вкінці кінців, Зеро лишається без коханої, друга, тільки готель та їх спільна історія нагадують про щасливу молодість.

2. Велика риба (Big Fish, 2003)

Фантастичний фільм Тіма Бертона — оповідь торговця-мандрівника. Головний герой Едвард Блум розповідає історію свого життя сину. Така “казка для дорослих” захоплює незвичайними кадрами, великою кількістю сюжетних ліній та історій персонажів. Одноока відьма, яка віщує смерть, велетень, який любить подорожі, фантастичне місто Міраж, захоплива історія кохання… Усе це здавалося вигадкою для сина головного героя. Але зрештою він переконався, що історія батька, хоч і наповнена прикрасами, правдива.

3. Перед світанком (Before Sunrise, 1995)

Романтична історія, яка надихає цінувати будь-яку можливість пригод. Двоє подорожніх познайомилися в потязі. Американець Джессі та француженка Селін за короткий час розмови знайшли споріднену душу і наважились на авантюру: провести ніч у Венеції разом за розмовами та прогулянками. Хлопець з дівчиною розмовляють про любов, життя, перевтілення, зустрічають місцевих жителів. Врешті, закохуються, та перед світанком домовляються про нову зустріч. Але чи судилось їм зустрітися ще раз?

4. Ван Гог. На порозі вічності (At Eternity’s Gate, 2018)

Творець імпресіоністичних картин “Зоряна ніч”, “Соняшники”, “Їдці картоплі” та ще 2 тисяч творів Вінсент Ван Гог зараз — один із найпопулярніших митців. Художник мріяв створити власний жанр живопису, хотів змінити світ та уявлення про живопис. Однак, Франція 19 століття не була готова до перевороту в мистецтві. За життя митець був недооцінений, не визнаний, стикався з критикою і нерозумінням. Фільм варто подивитися, щоб зрозуміти Ван Гога та його оригінальне бачення світу.

5. Емма (Emma, 1996)

Комедійно-драматичний фільм за романом Джейн Остін. Емма Вудхаус живе у передмісті Лондона зі своїм батьком. Англія 19 століття надто занудна для молодої дівчини. Тож Емма починає вивчати людей довкола, і намагається виконувати роль “свахи” для подруги та інших знайомих. Відмовляє Гаррієт виходити заміж за фермера, і зводить її з містером Елтоном. Та хто ж знав, що сам містер Елтон закоханий в Емму. Гаррієт залишилась без нареченого, а Емма продовжує свої спроби стати місцевим Купідоном.

6. Дерево життя (The Tree of Life, 2010)

Людство і досі не розгадало усіх таємниць свого виникнення та існування. Роздуми, наукові дослідження, теорії – усе це може тривати ще багато часу. Фільм “Дерево життя” наштовхує на роздуми про людину як щось велике. Ми – частина природи, частина світу навколо нас, частина соціуму. Глядач побачить зростання головного героя Джека від маленької дитини до чоловіка. На початку всесвіт немовляти безтурботний, щасливий, сповнений любові, але з часом негативі, сумні події та вчинки навколишніх затьмарюють таке позитивне сприйняття життя.

7. Коханий з майбутнього (About Time, 2013)

Є незабутні миті життя, які хотілося б прокручувати знову і знову. Але точно є події, які хотілося б забути назавжди. І почистити пам’ять людям, які стали свідками ваших провалів та невдач. Головний герой фільму Тім отримав здібність подорожувати в часі, яка передалась від батька. Дар це чи покарання? З одного боку, можна виправити усі свої невдачі. Але зміни в минулому можуть призвести до катастрофи. Події розгорнулися не так, як було раніше. Тім втратив роки життя та кохану наречену, а все через бажання виправити помилки. Фільм філософський, змушує задуматися про парадокс мандрівника і людське життя загалом.

У кінематографі однозначно без таланту не обійтися. Одні картини вражають глядачів акторським складом, в інших чудесні мюзикли чи сингли від Ханса Зіммера, у третіх захоплива графіка та спецефекти. Обирати та оцінювати фільми дуже складно. У статті ми підшукали стрічки, які принесуть естетичне задоволення. Режисери точно постаралися, щоб занурити глядача у власний фантастичний світ і бачення.

Навіть якщо на вулиці досі дощі зі снігами, після перегляду цих фільмів в душі точно прийде весна.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua