14 крутих мультфільмів для всієї родини, які захочеться передивлятися

315

Хто сказав, що круті мультфільми переглядають тільки для розваги? Деякі стрічки можуть перевернути життя навіть дорослої та мудрої людини. Глибокі почуття, зворушливі сцени та прийняття себе — теми, які в мультиках можна розкрити більше, ніж на сеансах психолога. Водночас мультфільми концентрують жарти, позитив, веселощі та гарний настрій. А ще завжди закінчуються хепі-ендом, тож не посміхатися після перегляду неможливо!

«Посіпаки: Становлення лиходія» (The Rise of Gru), 2022

Мультик про перші кроки Гру в світі лиходійства, перші злочини та знайомство з жовтими потішними посіпаками. Вся планета ще тремтітиме! Але в 12 супер лиходій тільки навчався, захоплювався великими злочинцями й хотів стати таким же.

Невідомо, у чому секрет посмішок, які дарує цей мультик. Чи то у вигаданій мові посіпак, їх щирості, жартах чи цікавих сюжетах, але мультик хочеться переглядати дорослим і дітям. Не тільки цю, а усі чотири частини.

«Я — панда» (Turning Red), 2022

Підлітки чимось нагадують інопланетян. Їх важко зрозуміти, та й самі юнаки і юначки в шоці від гормонів і процесу дорослішання. Про виклики й розуміння у перехідний вік студія Pixar і зняла цей крутий мультик. Дівчинка Мейлін була впевненою у собі та щасливою, але виявилося, що в 13 усі жінки її роду перетворюються на чарівну панду. Ця метаморфоза зовсім вибиває з колії.

Увесь світ змінюється для Мейлін. Як спілкуватися з друзями? Чи приймуть її у школі? І головне: як зберегти стосунки з батьками у нормі та знайти їх розуміння? Дитина безповоротно дорослішає, й рано чи пізно будуватиме своє життя. Мультфільм про підтримку, довіру та зміни у світі. Велика червона панда є всередині у кожного з нас, просто дозвольте їй ужитися з усім «дорослим» і раціональним.

«Зоотрополіс» (Zootopia), 2016

Мультфільм про те, що кожен може стати тим, ким бажає. Навіть, якщо ти маленький, слабкий кролик і мрієш стати полісменом. Як це сталося з Джуді. Мрія про велике місто, можливості, роботу детективом вели її через усі перешкоди на шляху.

Сміливість, дружба, пошук свого покликання та жарти — такий мікс для сімейного перегляду підійде ідеально.

«Людина-павук: Навколо всесвіту» (Spider-Man: Into the Spider-Verse), 2018

Це у нашому світі Пітер Паркер врятував своє місто та знайшов кохання. Що ж відбувається в паралельній реальності? Підліток Майлз міг би просто розбиратися зі шкільними уроками, тусити з друзями, хвилюватися через новий прищик. Але він став новим Людиною-павуком, і тепер його проблеми — лиходії, мультивсесвіт, таємний супер колайдер і порятунок міста.

На допомогу юному павучку прийдуть друзі з інших вимірів: Гвен Стейсі, павук у стилі нуар, Пітер Паркер та інші. Тільки так само між всесвітами переміщуються лиходії з різних вимірів. Проти них зможуть виступити тільки всі павуки разом.

«Співай 2» (Sing 2), 2021

Завзятості й вірі у краще коали Бастера Муна можна тільки позаздрити! Цей звіриний продюсер після відмови робить усе, щоб магнат вовк таки дав фінансування для кліпу мрії. Мун зібрав талановиту команду: багатодітна матуся-свинка Розіта, зворушливий горила Джонні, сором’язлива слониха міна, смілива Еш, дикобраз. Усі вони хапаються за кліп як останню надію здійснити мрію.

Щоб вразити велике місто і показати, на що здатні, команді не вистачає тільки лева Клея Келлоуея. Той втратив кохану дружину, й уже не бачить сенсу в житті та виступах. Жага досягнення мети змінить не одне життя й надихне будь-кого працювати ще більше!

«Ваяна» (Moana), 2016

Смілива дівчина Ваяна — дочка полінезійського вождя. Її рідний острів переживає занепад: врожаю не вистачає, а в заплавах усе менше риби. Дівчина хоче запливти за риф і відшукати Мауї — напівбога, який може врятувати острівне плем’я. Разом парочка мандрівників має повернути чарівний гак Мауї, перемогти демона та повернути щастя й достаток Мотунуї.

«Ральф-руйнівник» (Wreck-It Ralph), 2012

Чи можуть герої відеогри обирати свою роль? Ральф прагне стати хорошим хлопцем, хоча все, що він уміє — ламати й руйнувати. Тридцять років персонаж працює в ігровому автоматі. Щодня позитивний герой Фелікс отримує любов і призи, а з Ральфом навіть ніхто не хоче дружити. Навіть на річницю гри його не запросили! Тож неповороткий велетень хоче сам зробити медаль героя і подорожує в інші гральні автомати.

Ральф познайомиться з гонщицею Ванілопою, потрапить у купу пригод і повинен буде врятувати світ гральних автоматів від вірусів.

«Вперед і вгору» (Up), 2009

Карла Фредріксена знають як сварливого продавця повітряних кульок. Насправді він не завжди був таким. Просто у старості лишився одиноким і втратив мрії, які ділив з покійною дружиною. Зараз його буденність порушують забудовники, які хочуть знести родинне гніздечко Карла.

Дідусь згадує стару мрію коханої — відвідати водоспад у Перу. Він збирає усі свої кульки і перетворює будинок на повітряну кулю. Ось тільки вже над хмарами помічає «зайця»: школяра Рассела. Разом вони переживуть безліч пригод і бойскаут розтопить стареньке серце.

«Кіт у чоботях 2: останнє бажання» (Puss in Boots: The Last Wish), 2022

Азартний, відважний і постійно готовий до пригод Кіт у чоботях учергове переміг велетня. Ось тільки ця битва може стати останньою. Навіть у котів рано чи пізно настає дев’яте життя. Кіт у чоботях зав’язує з авантюрами й небезпеками та оселяється в Мами Луни як простий, домашній котик. У притулку Кіт зустрічає цуцика Перро, який з часом стане його другом.

Спокійно зустріти старість не дозволяє минуле: навіть у Мами Луни Кота знаходить банда Золотоволоски. Чарівні істоти ганяються за зіркою, аби загадати заповітне бажання. Та чи дійсно їм потрібні чари?

«Як приборкати дракона» (How to Train Your Dragon), 2010

Навіть серед суворих і жорстких вікінгів обов’язково знайдеться біла ворона. У цьому мультику таким є син вождя Гикавка. Скільки б він та вчителі не старалися, хлопчику не стати борцем з драконами. Замість того, щоб убивати створінь, він ними захоплюється.

Дракони прилітають до селища та крадуть худобу й речі, усі вікінги намагаються знищити якомога більше непроханих гостей. Після чергового бою Гикавка знаходить рідкісного пораненого дракона Нічну фурію. Хлопчик лагодить хвіст, годує та приручає нового друга. Це знайомство врятує не тільки тварину, а й два світи людей і драконів, які давно могли жити у мирі.

«Тролі» (Trolls), 2016

Потішні й веселі тролі дня не проживають без пригод. Лісовий народ щасливий, усі постійно співають, обіймаються й танцюють. Але так було не завжди. Колись гіганти бергени їли тролів, робили банкети й полювали на малюків. Зрештою, тролі втекли й поселилися далеко від велетів, але щастя тривало недовго.

Зараз лісовий народ знов у небезпеці. Декількох тролів викрали, а принцеса Розочка вирушає на порятунок підданих. Тільки разом із Цвітаном вони переживуть пригоди у світі Берганів та знайдуть своїх втрачених друзів.

«Кубо і легенда самурая» (Kubo and the Two Strings), 2016

Крутий мультфільм про пригоди юного Кубо. Син богині та відважного самурая мусить ховатися в печері та не потрапляти на очі Місячному Королю. Для дитини це вкрай складне завдання, тож таємницю розкрито. Тепер на Кубо чекають пошуки зачарованих обладунків батька та битва з чистим злом.

Поруч долатимуть перешкоди мавпеня-охоронець та добрий велетень. Кубо має знайти призначення та відкрити чарівні сили, про які мріяв усе дитинство.

«Лелеки» (Storks), 2016

Комедійний мультик, який чудово відповість на питання «Звідки беруться діти?» Лелеки колись розносили дітлахів, а тепер відкрили величезну службу доставки інтернет-замовлень. Малят розносити птахам заборонено після випадку зі скаженим лелекою. Той не доставив дівчинку Лютик, яка лишилася сиротою. Через багато років машину з випуску немовлят знову випадково активували. Це величезне порушення законів.

Щоб зам’яти справу й отримати підвищення, найкращий працівник доставки Джуніор має тихо доставити немовля до родини.

«Секрети домашніх тварин» (The Secret Life of Pets), 2016

Місто засинає, прокидається мафія. Точніше, мафія тваринок прокидається, коли люди розходяться на роботу. Домашні коти, собаки, морські свинки й навіть рибки часу не гають. Кожен має розваги й окреме життя з посіпаками. Але тер’єр Макс дійсно весь день чекає біля дверей господарку й любить її понад усе.

Ідилію в житті Макса псує новий величезний собака Дюк. Господарка хоче, щоб вони подружилися. Але сварка песиків перетворюється на величезну пригоду. Макс і Дюк втікатимуть з притулку, боротимуться з бродячими тваринами та шукатимуть шлях додому.

Обирайте круті мультики для сімейного вечора, готуйте смаколики, ігри та проводьте час із дітьми. Скільки б років не було синам і дочкам, їм ця добірка сподобається. Дружба, любов, цікаві факти й море пригод надихнуть усю родину. Добрі історії в мультиках навчають допомагати один одному, розуміти та приймати сильні та слабкі сторони. Тож щиро смійтеся та беріть найкраще у персонажів! І нехай кожна сімейна пригода робить вас дружними та щасливими.