30 сучасних віталень від найкращих світових дизайнерських компаній (фото)

22504

Вітальня – серце будинку. Це кімната, куди запрошують гостей, де відпочиває ціла сім’я. І хоча теми та стилі можуть відрізнятися, один фактор завжди залишається незмінним. Це високий рівень комфорту і приємна атмосфера, які повинні бути як у рустикальном та індустріальному стилях, так і в класичному чи тосканському.

Вітальня від австралійської студії JAM Architects
Вітальня від австралійської студії JAM Architects

Панорамні краєвиди з розкішної вітальні просто вражають. Вихід на терасу чудово проглядається завдяки величезним вікнам від підлоги до стелі. Дизайнери з австралійської студії JAM Architects постаралися максимально відкрити простір, зберігши при цьому можливість усамітнення.

Вітальня при відкритому плануванні
Вітальня при відкритому плануванні

Попри мінімальну кількість меблів, вітальня виглядає затишно. Величезні панорамні вікна дозволяють сонячному світлу максимально проникнути в кімнату. Відкрите планування з’єднує всі зони в єдине ціле, і в одночас вони виглядають цілком ізольовано.

Вітальня від Річарда Майера
Вітальня від Річарда Майера

Вітальня від Річарда Майера (Richard Meier) створена як ідеальне місце для відпочинку і розваг. Вона розташована на дев’ятому поверсі, що дозволяє милуватися приголомшливими краєвидами Лондона.

Вітальня від SAOTA architects і OKHA Interiors
Вітальня від SAOTA architects і OKHA Interiors

Над оформленням інтер’єру будинку в Кейптауні працювали дві компанії SAOTA architects і OKHA Interiors. Їх дизайнери запропонували проект дивовижної вітальні, повністю відкритої зі східного і західного боків, перетворивши її у павільйон.

Інтер'єр вітальні від від студії Thomas Balaban Architecte
Інтер’єр вітальні від від студії Thomas Balaban Architecte

У будинку Holy Cross від студії Thomas Balaban Architecte неймовірно проста вітальня. Інтер’єр дещо навіть аскетичний, але завдяки правильно обраним меблям, кольоровій гамі і аксесуарам він виглядає затишно.

Інтер'єр вітальні від московської студії M17
Інтер’єр вітальні від московської студії M17

Не всі вітальні можуть похвалитися яскравими кольорами і простором. Студія M17 оформила вітальню, яка зовні нагадує хол. Скульптурна стіна виконує масу додаткових функцій, дозволяючи кімнаті зберегти простоту і відкритість. Втім, природного світла, безумовно, не вистачає.

Вітальня від студії Clairoux
Вітальня від студії Clairoux

Планування вітальні, запропоноване студією Clairoux, виглядає незвично. Єдиний м’який куточок розташований в самому центрі, на стінах величезна кількість відкритих полиць. Вікно теж досить нестандартне.

Інтер'єр вітальні від польської студії Nasciturus Design
Інтер’єр вітальні від польської студії Nasciturus Design

Плануючи інтер’єр будинку у Варшаві, дизайнери польської студії Nasciturus Design вирішили використовувати нейтральну колірну гаму, щоб отримати класичний дизайн, але з яскравою сучасною атмосферою. Величезний секційний м’який куточок займає більшу частину простору, але все одно він чудово поєднується з декором.

Інтер'єр вітальні від студії Fernanda Marques Arquiteto Asociados
Інтер’єр вітальні від студії Fernanda Marques Arquiteto Asociados

Бажання наблизитися до природи дизайнери зі студії Fernanda Marques Arquiteto Asociados втілили у вітальні Loft 24-7. У ній скляні стіни, натуральна колірна гамма, величезні вікна і оригінальний стелаж.

Вітальня від студії Rolf Ockert Design
Вітальня від студії Rolf Ockert Design

Крім величезних панорамних вікон, вітальня від студії Rolf Ockert Design може похвалитися ще й рядом стельових вікон, завдяки яким відкривається огляд 360 °.

Будинок від нью-йоркській студії Casamanara
Будинок від нью-йоркській студії Casamanara

Будинок від нью-йоркській студії Casamanara хоч і не може похвалитися особливим простором, але в ньому виразно відчувається оригінальний характер. Відкрите планування, яке включає в себе кухню, вітальню і їдальню, об’єднало все в єдине ціле. Килим із візерунком допомагає зонувати простір, а акцентні кольори виконують роль композиційних центрів.

Вітальня від студії McClean Design
Вітальня від студії McClean Design

Збалансований інтер’єр – це розумне використання кожної деталі. Вітальня від дизайнерів студії McClean Design може похвалитися панорамними вікнами, що відкривають приголомшливі краєвиди, простою колірною гамою в сірих тонах і оригінальним м’яким куточком з цікавою текстурою. Сучасний камін створює затишну і теплу атмосферу.

Вітальня від студії Auxan Atelier d'Architecture
Вітальня від студії Auxan Atelier d’Architecture

Приватний будинок в Брюсселі оформляли дизайнери зі студії Auxan Atelier d’Architecture, створивши еклектичний інтер’єр, де диван, кавовий столик і мінімалізм, який їх оточує, розповідають кожен свою історію. Загалом чудово передано атмосферу сучасного житла.

Апартаменти Sunset Strip
Апартаменти Sunset Strip

Апартаменти Sunset Strip відрізняються простотою інтер’єру і його декору. Вітальня виглядає стримано, але від цього вона не стає нецікавою.

Вітальня від Studio O.
Вітальня від Studio O.

Розташування меблів у вітальні, створеній дизайнерами Studio O., доволі незвичайне. Вони запропонували перетворити кімнату в місце, здатне розмістити великі групи людей, створивши при цьому комфортну і елегантну атмосферу. Камін вбудований в несучу стіну, ним можна насолоджуватися і з боку їдальні.

Інтер'єр вітальні від компанії Mobius Architects
Інтер’єр вітальні від компанії Mobius Architects

Будинок, побудований фахівцями з компанії Mobius Architects – це приклад сучасного житла, розташованого в горах. У центрі вітальні знаходиться камін, сидячи біля якого можна милуватися приголомшливими краєвидами завдяки панорамним вікнам.

Вітальня від компанії SBCH Architects
Вітальня від компанії SBCH Architects

Скло ніби обрамляє цю довгу вузьку вітальню, демонструючи красу ландшафту за вікном. Стиль декору кімнати продиктований тісним зв’язком природи та інтер’єру, створеного фахівцями компанії SBCH Architects з Південної Кароліни.

Інтер'єр вітальні від HOLA Design
Інтер’єр вітальні від HOLA Design

Якщо одне з головних завдань вітальні – це комфорт, то це не означає ігнорування й інших аспектів. Польська дизайнерська студія HOLA Design продемонструвала цей принцип на прикладі однієї з квартир у Варшаві. Дизайнерам вдалося об’єднати функціональність і красу завдяки елегантній кольоровій гамі, оригінальним аксесуарам і яскравим акцентам.

Вітальня від Whipple Russell Architects
Вітальня від Whipple Russell Architects

Яскраві контрасти і поєднання незвичайних кольорів добре працює в невеликих кімнатах. Для великого простору дизайнери обирають нейтральні кольорові рішення, що допомагають створити теплу і затишну атмосферу.

Інтер'єр вітальні від архітектурного бюро Олександри Федорової
Інтер’єр вітальні від архітектурного бюро Олександри Федорової

Обтягнута шкірою акцентні стіна – це основний елемент в інтер’єрі від студії Олександри Федорової. Вона вдало поєднується з іншими предметами, наприклад, з диваном. Цікаве рішення – це вибір акцентів кольору слонової кістки. Між вікном і вітальнею розташувалася їдальня.

Вітальня від студії Мудроголенко
Вітальня від студії Мудроголенко

Камін повністю змінює атмосферу в кімнаті. Без нього вітальня, оформлена російською студією Мудроголенко, виглядала б не такою затишною і привітною, особливо враховуючи обрану колірну палітру і обробку.

Вітальня Dent Blanche
Вітальня Dent Blanche

Сучасне шале Dent Blanche може похвалитися гарною вітальнею з дерев’яними елементами, яскравим сонячним світлом і декількома рустикальними елементами. Навколишні пейзажі стали складовою інтер’єру. Розкішний будиночок можна вважати прикладом традиційної місцевої архітектури з сучасним характером.

Вітальня від шотландської студії Dualchas Architects
Вітальня від шотландської студії Dualchas Architects

Будинок, побудований фахівцями шотландської студії Dualchas Architects, розділений на дві зони, які відокремлені від кухні і їдальні бузковою перегородкою. Більша частина служить вітальнею. Білий м’який куточок, відкриті полиці, яскравий смугастий килим на підлозі – все продумано для створення затишної атмосфери.

Вітальня від турецької компанії Aytac Atchitects
Вітальня від турецької компанії Aytac Atchitects

Фахівці турецької компанії Aytac Atchitects побудували в Бодрумі п’ять дивовижних вілл. Кожна з них унікальна, але у всіх відчувається зв’язок інтер’єру і навколишніх краєвидів. Чарівні і таємничі вночі, яскраві і сонячні днем ​​вітальні вражають своєю елегантною простотою і увагою до деталей.

Інтер'єр вітальні від Brininstool + Lynch
Інтер’єр вітальні від Brininstool + Lynch

Найчастіше інтер’єр сучасної вітальні – це поєднання стилів. Фахівці компанії Brininstool + Lynch, оформляючи інтер’єр в котеджі Coffou, постаралися об’єднати традиційні та індустріальні елементи так, щоб вийшов цікавий приклад сучасного дизайну.

Вітальня від студії MG2 ARCHITETTURE
Вітальня від студії MG2 ARCHITETTURE

Інтер’єр елегантного будинку в Турині оформляли фахівці студії MG2 ARCHITETTURE, яким вдалося об’єднати традиційну класику і простоту сучасності. Вітальня розділена на дві зони, в кожній з яких стоїть окремий м’який куточок, але виглядають вони схоже.

Інтер'єр вітальні від від студії Marmol Radziner
Інтер’єр вітальні від від студії Marmol Radziner

Вітальня всередині і відкритий басейн об’єдналися в єдине ціле у проекті Vienna Way Residence від студії Marmol Radziner. Дві зони розділені розсувними дверима і величезними панорамними вікнами.

Вітальня від студії MCK Architects у Сіднеї
Вітальня від студії MCK Architects у Сіднеї

Широкий камін, вбудований в кам’яну стіну, служить композиційним центром у вітальні, оформленій фахівцями зі студії MCK Architects в Сіднеї. Текстурний килим створює атмосферу тепла і затишку, яку підсилюють зручні дивани і крісла.

Невелика вітальня від LLI Design
Невелика вітальня від LLI Design

Деякі дизайнери люблять виділяти інтер’єр за допомогою колірної гами і візерунків. Фахівці студії LLI Design вибрали для невеликої вітальні червоний секційний диван і оригінальний кавовий столик із металевою основою.

Інтер'єр вітальні від ONG & ONG
Інтер’єр вітальні від ONG & ONG

Ефектні сходи спіральної форми стали невід’ємною частиною інтер’єру вітальні, оформленої студією ONG & ONG. Вони створюють ілюзію додаткової висоти і розширюють простір. Щоб компенсувати брак вікон і сонячного світла, дизайнери пофарбували стіни в білий колір і використали акцентне освітлення.



• не пропусти