Пишність підводного світу. Серія фотографій “Sea” від Марка Лаїт (ФОТО)

532

Про те, який прекрасний цей світ, щотижня нам розповідають фотографи з National Geographic . А досвідчений американський фотохудожник Марк Лаїт (Mark Laita) на сторінках своєї книги під назвою “Море” (“Sea”) дає можливість всім “сухопутним” заглянути в товщу морських і океанських вод, щоб помилуватися яскравим і барвистим розмаїтям підводного світу.

Недовірливим читачам фотографії напевно здадуться цифровий графікою або гіпер-реалістичним живописом, які створюють лише ілюзію “справжньості” ілюстрацій. Але доведеться вірити на слово: це “живі” фотографії дивних мешканців підводних глибин. Марк Лаїт провів кілька років, вивчаючи і фотографуючи представників морської фауни, і його 200-сторінкова фотокнига стала підсумковим проектом цього захоплюючого дослідження.

На фотографіях Марка Лаїта можна побачити яскравих неонових рибок і морських їжаків, морських ковзанів і восьминогів, дивовижно гарних і витончених медуз, величних схилів і багатьох інших, часом зовсім незнайомих створінь. Художні фотопортрети кожного з них натякають на основну професію автора, – рекламний бізнес, де від обертається вже багато років, створюючи не менш талановиті арт-проекти.

До речі, книга про морських мешканців підводного світу – не єдиний подібний фотопроект Марка Лаїт. У свій час він уже випустив альбоми з портретами змій під назвою “Serpentine” і “Schlangen-Serpentine”.

Пишність підводного світу. Серія фотографій "Sea" від Марка Лаїт (1)

Пишність підводного світу. Серія фотографій "Sea" від Марка Лаїт (2)

Пишність підводного світу. Серія фотографій "Sea" від Марка Лаїт (3)

Пишність підводного світу. Серія фотографій "Sea" від Марка Лаїт (4)

Пишність підводного світу. Серія фотографій "Sea" від Марка Лаїт (5)

Пишність підводного світу. Серія фотографій "Sea" від Марка Лаїт (6)