Ці неймовірні збіги змусять повірити у долю будь-якого скептика

4164

Як і більшість розсудливих людей, ви, ймовірно, вважаєте, що всі події у нашому світі абсолютно випадкові. Але виявляється, що реальний світ сповнений збігів, які на кіноекрані здалися б нам притягнутими за вуха.

У коміксах про Людину-Павука 1977 року лиходій відключає електрику в усьому Нью-Йорку. Таке ж відключення електрики насправді сталося в Нью-Йорку прямо у тиждень виходу коміксу. У коміксі навіть розповідалося про такі самі грабунки і заворушення, які накрили місто під час реального відключення світла.

Композитор Георг Гендель жив у Лондоні на Брук-стріт, 25 в районі Мейфер. Джимі Хендрікс жив на Брук-стріт, 23 у тому ж районі Лондона. Двох видатних музикантів розділяла лише стіна (і два сторіччя).

Джордж Тірні був першим, хто загинув під час будівництва греблі Гувера в США. Останнім на цьому будівництві загинув Патрік Тірні, його син. Вони загинули в один день із різницею у 13 років.

У 1950 році в Небрасці вибухом газу була знищена церква, це сталося буквально за декілька хвилин після того, як за розкладом мала розпочатися репетиція хору. Але в цей день всі спізнилися, і ніхто не отримав жодної подряпини.

Наполеон Бонопарт і Адольф Гітлер прийшли до влади з різницею у 129 років. Вони обидва нападали на Росію з різницею у 129 років і були повалені з різницею у 129 років.

12 березня 1951 року в газетних кіосках США з’явився комікс з новим персонажем на ім’я Денніс Непосида, вигаданим художником-мультиплікатором Хенком Кетчем. Того самого деня у кіосках Сполученого Королівства теж з’явилися комікси із персонажем на ім’я Денніс Непосида мультиплікатора Девіда Ло. Художники навіть не припускали, що кожен з них вигадує комікс із однойменним персонажем.

У 2002 році 70-річного фіна, що пересувався на велосипеді, збила вантажівка. Кілька годин по тому його брат-близнюк теж потрапив під вантажівку під час велопрогулянки. Обидві аварії сталися на одному і тому ж шосе на відстані півтора кілометри один від одного.

30 березня 2005 року в американській лотереї другий приз розділили 110 осіб. Всі вони взяли свої цифри із печива з передбаченнями. Цифри супроводжувало передбачення: «Ваші очікування будуть винагороджені».

Кетрін Еддоус представилась у поліції фальшивим іменем Мері Келлі за день до того, як її вбив Джек-різник. Його наступною жертвою стала дівчина на ім’я Мері Джейн Келлі. Вони обидві стали останніми відомими жертвами маніяка.

Нова шкільна подруга Кессіді Ньорс була дуже схожа на неї. Вони виявилися сестрами, розлученими багато років тому. Зефані Ньорс викрали, коли вона була зовсім маленькою. 17 років потому сім’я знайшла її, виявилося, вона жила всього в декількох кілометрах від рідного дому.

Зефані Ньорс

У 20-х роках XX століття американська письменниця Енн Перріш знайшла свою улюблену книгу дитинства «Джек Фрост та інші історії», переглядаючи книжкові кіоски Парижа. Це був той самий екземпляр, який вона читала в дитинстві. Її ім’я і адреса були написані на обкладинці.

У 1937 році з вікна четвертого поверху випала дитина і впала прямо на Джозефа Фіглока, що проходив повз. Через рік інша дитина випала з вікна четвертого поверху знову прямо на Фіглока. Обидві дитини вижили, чоловік теж.

Вольфганг Паулі – знаменитий фізик, який отримав Нобелівську премію. Однак все технічне обладнання виходило з ладу, варто було йому тільки увійти до кімнати. І яким би блискучим фізиком він не був, сам Паулі був упевнений, що це швидше прокляття, ніж простий збіг.

Під час підготовки до зйомок у фільмі «Дівчина з Петрівки» Ентоні Хопкінс ніде не міг знайти екземпляр книги. Потім він знайшов цю книгу на лавці, хтось забув її там. Через якийсь час на зйомках він познайомився з автором, і виявилося, що він знайшов втрачений примірник самого письменника.

У комп’ютерній грі «Deus Ex» через технічні обмеження у силуеті Нью-Йорка були відсутні башти-близнюки Всесвітнього торгового центру. У грі це пояснювалося результатом терористичної атаки. Гра вийшла в 2000 році, за рік до 11 вересня.



• не пропусти