Заробляючи 11-13 тис. грн. тут, українці перестануть масово виїжджати на заробітки до Польщі, – Синютка

    964

    Мешканці Львівщини не будуть дивитись на Захід, а погодяться працювати тут, біля родини, коли отримуватимуть 11-13 тис. грн.

    Про це в інтерв’ю «Вголосу» сказав голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

    Відповідаючи на питання про дефіцит трудових ресурсів, які охочіше їдуть на заробітки до Польщі, голова ЛОДА зазначив, що проблема полягає у величині зарплати.

    «Ми зустрічались із представниками Європейської бізнес-асоціації та ін., пропонували: давайте почнемо платити людям достойну заробітну плату. Якщо ви хочете, щоб людина працювала за дві тисячі, цього не буде. Я вважаю, що людина не буде дивитися на Захід, а погодиться працювати тут, біля родини, коли буде отримувати 11-13 тис. грн. Ми говорили про це з ЄБА, і ми на це націлюємо підприємців: і тих, які сьогодні інвестують, і тих, котрі вже працюють», – підкреслив Синютка.

    Він також повідомив, що влада буде стимулювати зростання зарплат.

    «Насамперед, це збільшення ємності внутрішнього ринку: зі зростанням з Нового року зарплати люди більше купуватимуть, більше зароблять підприємства, і можна буде більше платити заробітної плати.
    З іншого боку – наприклад, торік зменшили Єдиний соціальний внесок. Логіка була в тому, що ці гроші підуть на зарплати працівників. На жаль, у більшості випадків ці гроші залишились у кишенях власників. І ми сьогодні говоримо з ними, що це не зовсім правильно. Держава пішла на цей крок не для того, щоб ви збагатились, а щоби ріс середній клас», – розповів голова ЛОДА.



    • інші новини