5 простих страв на вечерю: готуйте смакоту за 20 хв!

64

Страви на обід або вечерю за 20 хвилин — це реально! Можна готувати не тільки локшину чи супи швидкого приготування. Зібрали варіанти з м’ясом, овочами, морепродуктами та сиром. Обирайте корисні й смачні продукти та зберігайте 5 рецептів страв на кожен день.

Деруни з курячим філе

Деруни з курячим філе
фото Depositphotos

Традиційні деруни можна готувати не тільки з картоплею, а й одразу з м’ясом. Зручно та швидко приготуєте деруни зі свіжим або замороженим курячим філе.

Інгредієнти:

  • 1 куряче філе.
  • 1 яйце.
  • 50 г борошна.
  • 3 великі картоплини.
  • 1 велика цибулина.
  • 30 г олії (для смаження).

Приготування:

  1. Картоплю, цибулю почистьте і натріть на велику тертку. Через марлю або сито відтисніть картоплю від вологи.
  2. Філе попередньо заморозьте і також натріть, додайте до картоплі. А якщо поспішаєте, просто дрібно наріжте філе або перебийте філе, картоплю та цибулю блендером.
  3. Додайте в суміш борошно, яйце, посоліть, поперчіть до смаку, додайте улюблені спеції, добре перемішайте.
  4. Розігрійте сковороду, влийте олію, формуйте деруни і обсмажуйте до золотистої скоринки по кілька хвилин з кожного боку. Смакуватиме страва з грибами, овочами або сметаною.

Лаваш із начинкою

Лаваш із начинкою
фото Depositphotos

Класний варіант ситного сніданку чи обіду. Готовий лаваш — основа, з якою можна готувати солоні й солодкі рулети, тако, чебуреки, додавати його до салатів. Обирайте лаваші різних смаків та кольорів, щоб цей продукт не набридав.

Інгредієнти:

  • 1 лаваш (60 г).
  • 2 яйця.
  • 10 г молока.
  • 1 помідор.
  • 40 г сиру моцарела.
  • 20 г соусу песто.

Приготування:

  1. Помідор наріжте півкільцями.
  2. Яйця збийте з молоком, посоліть та поперчіть. Влийте на розігріту сковороду, дайте схопитися, зверху покладіть круглий лаваш (за розміром сковороди), обсмажте кілька хвилин.
  3. Переверніть страву лавашем на сковороду, покладіть на половину страви помідор, шматочки моцарели, полийте соусом песто, накрийте іншою половиною.
  4. Обсмажуйте під кришкою ще 3-4 хвилини, щоб розтав сир.

Лінивий «хачапурі» на сковороді

Лінивий «хачапурі» на сковороді
фото Depositphotos

Подейкують, хачапурі за спрощеним рецептом на сковороді смакує не гірше, як традиційний! Додайте улюблені спеції, зелень чи овочі до начинки, щоб отримати нові смаки.

Інгредієнти:

  • 150 г сиру сулугуні.
  • 250 г борошна.
  • 5 г розпушувача для тіста.
  • 1 яйце.
  • 1 ст.л. олії.
  • 150 г кефіру.
  • 0,5 ч.л. цукру.

Приготування:

  1. Змішайте борошно, розпушувач, цукор, трохи солі, олію, половину яйця, поступово додавайте кефір і замісіть тісто.
  2. Для начинки натріть сир сулугуні та змішайте з другою половинкою яйця.
  3. Розділіть тісто на 2 частини, скачайте кульки, тоді кожну трохи розкачайте.
  4. Усередину коржів викладайте начинку, зверху загорніть тістом з усіх боків, щоб сир був усередині. Тонко розкатайте тісто, щоб отримати круглий хачапурі за розміром сковорідки.
  5. Обсмажуйте на розігрітій сухій сковороді під кришкою по 4 хвилини з кожного боку.

Салат з кус-кусом і тунцем

Салат з кус-кусом і тунцем
фото Depositphotos

Білки, жири, вуглеводи — і все це поєднується за лічені хвилини. Якщо ви любите рибу, тунець у власному соку — та сама складова, що допоможе готувати, коли немає часу.

Інгредієнти:

  • 40 г кус-кусу.
  • 70 г тунця у власному соку.
  • 1 томат.
  • 50 г солодкого перцю.
  • 10 г соку лимона.
  • 1 ст.л. оливкової олії.

Приготування:

  1. Кус-кус насипте у миску, залийте окропом, накрийте кришкою і залиште на 4-5 хвилин. Злийте воду.
  2. Томат і перець наріжте кубиком.
  3. Злийте воду з тунця.
  4. Змішайте кус-кус, тунець, овочі, посоліть страву, додайте сік лимона, олію та смакуйте.

Спаржева квасоля з мідіями

Спаржева квасоля з мідіями
фото Depositphotos

Мідії, креветки, морський коктейль — ситні й корисні продукти, які дуже швидко готуються. У поєднанні зі спаржевою квасолею вийде збалансована вечеря для усієї родини!

Інгредієнти:

  • 150 г мідій (або морського коктейлю).
  • 15 г олії.
  • 20 г вершкового масла.
  • 20 г соку лимона.
  • 3-4 зубчики часнику.
  • 1 невелика фіолетова цибулина.
  • 20 г кунжуту.
  • 250 г спаржевої квасолі (замороженої).

Приготування:

  1. Розігрійте сковороду, додайте олію та вершкове масло.
  2. Часник розчавіть, мілко наріжте і киньте на сковороду. Туди ж одразу всипте нарізану тонкими півкільцями цибулю. Обсмажуйте 1-2 хвилини до золотистості цибулі.
  3. Тоді всипте мідії, кунжут і обсмажуйте при перемішуванні 2-3 хвилини, збризніть лимонним соком.
  4. Всипте спаржеву квасолю, перемішайте страву, посоліть до смаку, накрийте кришкою і тушкуйте ще 10 хв, поки квасоля не розтане і приготується.

Обрали, які страви на вечерю, обід приготуєте сьогодні? Нехай із нашою добіркою кулінарія буде не мукою, а приємною частиною життя для вас та родини. Виділіть 10-20 хвилин та готуйте корисні та свіжі страви!