Astrolab представила модель місяцехода FLIP – його відправлять на Місяць у 2025 році

    160

    Фахівці американської компанії Astrolab, яка займається розробкою місячних всюдиходів, у тому числі для перевезення учасників програми NASA “Артеміда”, повідомили про плани створити інноваційну платформу місяцехода FLIP. Його відправлення на природний супутник Землі заплановано на кінець 2025 року.

    Під час Міжнародного конгресу астронавтики компанія Astrolab показала модель місяцехода FLIP, який зможе перевозити вантажі від 30 до 50 кілограмів. Основна мета – тестування ключових систем у рамках створення більшого місяцехода FLEX (Flexible Logistics and Exploration) для транспортування людей місячною поверхнею в найближчому майбутньому.

    Astrolab не повідомила, як доставить FLIP супутник Землі. Можливо, компанія залучить один із комерційних місячних посадкових модулів, створених у рамках програми NASA Commercial Lunar Payload Services (CLPS). Швидше за все, ним може стати посадковий модуль Griffin, який розробляється Astrobotic Technologies. Він спочатку призначався для доставки місяцехода Volatiles Investigating Polar Exploration Rover (VIPER), проте NASA скасовувало цю місію через проблеми з бюджетом. До того ж FLIP за розміром схожий на VIPER.