В Україні відкрито філію для ремонту та обслуговування військової техніки від виробника Leopard і Caesar

    1

    Франко-німецький оборонний концерн KNDS зробив важливий крок до зміцнення співпраці з Україною, відкривши нову дочірню компанію KNDS Ukraine LLC у Києві. Ця ініціатива спрямована на посилення інтеграції між українськими державними установами, оборонною промисловістю та самим концерном, що дасть поштовх до розвитку оборонних спроможностей України.  

    Концерн KNDS вже передав Україні близько 800 одиниць техніки та суттєві запаси боєприпасів, що підсилює українські збройні сили у війні проти російської агресії. Відкриття дочірнього підприємства сприятиме обслуговуванню, ремонту та модернізації цієї техніки. Основна увага зосереджена на таких ключових системах, як: 

    • Бойові танки Leopard 1 та 2 
    • Самохідні артилерійські установки CAESAR 
    • Броньовані розвідувальні машини AMX10 RC 
    • Самохідні гаубиці PzH 2000 
    • Зенітні установки Gepard 

    Це дозволить значно збільшити бойову готовність цих систем, що є вкрай важливим для України в умовах тривалої війни. 

    Окрім модернізації вже наданої техніки, KNDS планує співпрацювати з українськими компаніями над виробництвом 155 мм артилерійських снарядів і запчастин. У цьому процесі будуть застосовані передові технології, що сприятиме підвищенню якості та ефективності виробництва. 

    Відкриття KNDS Ukraine LLC стало частиною франко-німецької урядової ініціативи, яку було погоджено міністрами оборони Франції та Німеччини — Себастьяном Лекорню та Борисом Пісторіусом. Мета цієї ініціативи — посилити підтримку України та сприяти її оборонній спроможності. 

    Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль ще у березні повідомив про підписання п’яти контрактів з іноземними оборонними компаніями для створення спільних підприємств на території України. Ця стратегія має на меті масштабне розширення оборонного виробництва в країні. За його словами, у найближчому майбутньому Україна планує заснувати десятки таких спільних виробництв. 



    • інші новини