Зеленський привітав захисників та захисниць України: вічна пам’ять героям

    39

    Президент України Володимир Зеленський звернувся до українських воїнів з нагоди Дня захисників і захисниць України. Під час церемонії вручення державних нагород він відзначив внесок кожного воїна у захист країни та майбутню перемогу.  

    Президент підкреслив, що саме завдяки відвазі та мужності українських захисників країна стоїть на своїй землі та під своїми прапорами. Він нагадав про важливість їхньої боротьби: 

    “Завдяки вам ми стоїмо тут на своїй землі, у своїй столиці під своїми прапорами. Життя переможе завдяки вам — незламним та хоробрим людям великої відваги”, — сказав Зеленський. 

    За його словами, кожен воїн на полі бою робить внесок у загальну перемогу, і їхні дії складаються у важкий шлях до найголовнішої миті — першої хвилини перемоги та миру в Україні. 

    “Вічна слава тим, хто захищає українську землю, небо і моря. Вічна пам’ять тим, хто віддав своє життя за Україну”, — додав Президент. 

    Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський також привітав воїнів. У своєму зверненні він наголосив, що це свято тих, хто не злякався так званої “другої армії світу” і зупинив її. 

    “Це свято тих, хто вірить у перемогу добра над злом і світла над темрявою. Вічна слава нашим героям, полеглим у боях за Україну”, — написав Сирський у своєму зверненні. 

    Він закликав всіх патріотів долучатися до лав армії переможців та висловив вдячність батькам, які виховали справжніх захисників. 

    Міністр оборони Рустем Умєров відзначив єдність, мужність і стійкість українських воїнів. Він наголосив, що боротьба триває за мирне небо для наших рідних, за визволення міст і сіл, а також за майбутні покоління, які житимуть без страху на рідній землі. 

    “Вічна шана синам і донькам України, які віддали своє життя за нашу державу”, — підкреслив міністр у своєму зверненні. 

    1 жовтня о 9:00 по всій країні відбулася хвилина мовчання на вшанування пам’яті всіх воїнів, які загинули, захищаючи незалежність України. 



    • інші новини