Сало це частина традиційної української закуски, яку готують в кожному домі. Господині знають безліч рецептів цієї страви.
Український шеф-кухар Євген Клопотенко вирішив поділитись з підписниками цікавими способами, як засолити сало. Відео рецепта він розмістив на YouTube.
Насамперед потрібно вибрати правильне сало. Вибираючи сало, потрібно звернути увагу на його товщину, структуру, аромат і колір сала та шкурки.
Три найпростіші способи соління сала:
1. Засипаємо сало сіллю, щоб вона забрала всю вологу і закуска довше зберігалась. Відкладаємо його на 3 дні в холодильник. Бажано сало чимось накрити, щоб воно не обвітрювалось та не вбирало запахи з холодильника.
2. Робимо на куску сала невеликі надрізи. Вкладаємо в надрізи часник. Зверху додаємо та втираємо спеції: коріандр, орегано, лавровий перець, петрушка і сіль. Чим більше спецій, тим смачніше буде сало. Ставимо в холодильник на 3 дні.
3. До засоленого сала, як у першому способі, можна додати ще паприку. Тільки спершу потрібно зчистити всю зайву сіль.