8 рецептів оригінальних холодних закусок на Новий рік. Вони будуть нарозхват!

14004

8 рецептів оригінальних холодних закусок на Новий рік

Холодні закуски – це страви, які доречні на будь-яке свято. Їх легко та швидко готувати, зробити можна з різних інгредієнтів, навіть із найпростіших. Підібрали для вас 8 простих рецептів холодних закусок, які зможуть здивувати вас та ваших гостей.

Канапе з копченою куркою, чері та оливками

Канапе з копченою куркою, чері та оливками

Ці мініатюрні закуски наповнені яскравим смаком. Їх точно варто приготувати на святковий стіл!

Інгредієнти на 8 порцій:

  • Сир 80–100 г
  • Майонез за смаком
  • Копчена куряча грудка 1 штука
  • Помідори чері 4 штуки
  • Багет 8 скибочок
  • Оливки без кісточок 8 штук
  • Зелень за смаком

Приготування:

  1. Сир натріть на великій тертці. Змішайте все із майонезом.
  2. Курячі грудки наріжте шматочками, чері – половинками.
  3. Багет підсушіть на сковороді без олії та остудіть.
  4. Кожну скибочку багету змастіть сирною масою. Зверху викладіть шматочки філе, половинки чері та оливки.
  5. Скріпіть все шпажками та прикрасьте зеленню.

Фаршировані яйця з маринованими огірками

Фаршировані яйця з маринованими огірками

Огірки відмінно поєднується з кремовою начинкою із жовтків, майонезу та гірчиці, яким наповнені яйця.

Інгредієнти на 12 порцій:

  • Яйця 12 штук
  • Діжонська гірчиця 1-2 ст. ложки
  • Майонез за смаком
  • Сіль за смаком
  • Мариновані огірки 1-2 штуки
  • Кріп 1 гілочка
  • Паприка мелена за смаком

Приготування:

  1. Яйця відваріть вкруту за 10 хвилин. Остудіть, розріжте на половинки та відокремте білки від жовтків.
  2. Натріть жовтки на дрібній тертці. Змішайте з гірчицею та майонезом, трохи посоліть.
  3. Огірки наріжте кружальцями. Кріп дрібно нарубайте.
  4. Наповніть білки начинкою із жовтків. Прикрасьте огірками та посипте паприкою.

Бутерброди з оселедцем, яблуком та сиром

Бутерброди з оселедцем, яблуком та сиром

Подайте шматочки слабосолоної риби на хлібі разом з ніжним вершковим сиром і соковитим кисло-солодким фруктом. Гості точно оцінять.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • Темний або пряний хліб 3 скибочки
  • Яблуко ¼ штуки
  • Ріпчаста цибуля ¼ штуки
  • Філе солоного оселедця 2 штуки
  • Свіжий лимонний сік за смаком
  • Вершковий крем-сир 3 ст. ложки
  • Кріп за смаком

Приготування:

  1. Скибочки хліба розріжте по діагоналі. Підсушіть у тостері або на сухій сковороді. Остудіть.
  2. Наріжте яблуко на тонкі скибочки, цибулю – на половинки кілець, рибне філе – на шматочки. Злегка збризкайте нарізане яблуко лимонним соком.
  3. Змастіть хліб сиром. Додайте скибочки фрукта, оселедець та цибулю. Прикрасьте кропом.

Рулетики з шинки з сиром та ананасами

Рулетики з шинки з сиром та ананасами

Любите салати із консервованими ананасами? Тоді вам варто спробувати цю закуску.

Інгредієнти на 4 порції:

  • Сир 150-200 г
  • Консервовані ананаси за смаком
  • Зелень ¹⁄₄ пучка
  • Майонез за смаком
  • Шинка 8–10 скибочок

Приготування:

  1. Сир натріть на великій тертці. Ананаси наріжте дрібними шматочками. Зелень подрібніть. Змішайте все із майонезом.
  2. Розкладіть начинку по скибочках шинки і скрутіть рулетики.

Фаршировані яйця з червоною рибою та зеленню

Фаршировані яйця з червоною рибою та зеленню

Проста закуска буде виглядати оригінально і апетитно, якщо прикрасити її рибними морквинами.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • Яйця 6 штук
  • Кріп ¹⁄₂ пучка
  • Майонез 1-2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Слабосолона чи підкопчена червона риба за смаком
  • Петрушка ¹⁄₄ пучка
  • Паприка мелена ¹⁄₂ ч. ложки

Приготування:

  1. Яйця відваріть вкруту за 10 хвилин. Остудіть та очистіть.
  2. Розріжте яйця вздовж половинки. Акуратно відокремте білки від жовтків.
  3. Натріть жовтки на великій тертці. Кріп дрібно нарубайте. Змішайте все з майонезом, трохи посоліть і поперчіть.
  4. Рибу наріжте невеликими шматочками у вигляді трикутників.
  5. Розподіліть жовткову масу по білках. Зверху на кожне фаршироване яйце викладіть по шматочку риби і додайте петрушку, щоб вийшло «морковне бадилля». Присипте паприкою.

Еклери з червоною рибою та кисломолочним сиром

Еклери з червоною рибою та кисломолочним сиром

Закусочні тістечка з ніжним сиром та копченою рибою – оригінальна ідея для святкового фуршету.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • Вершкове масло 100 г
  • Молоко 250 мл
  • Сіль за смаком
  • Борошно 140 г
  • Яйця 2 штуки
  • Кисломолочний сир 250 г
  • Сметана 80 г
  • Столовий хрін 3-4 ч. ложки
  • Копчена або слабосолена червона риба 250 г
  • Мелений чорний перець за смаком
  • Можна додати лайм 2 штуки
  • Листя салату за смаком

Приготування:

  1. У каструлі з’єднайте олію, молоко та сіль. Доведіть суміш до кипіння.
  2. Зніміть з вогню, одразу ж додавайте борошно, ретельно перемішайте.
  3. Знову поставте каструлю на невеликий вогонь. Варіть тісто, постійно помішуючи, 3-4 хвилини, поки воно не збереться в комок і не почне відставати від стінок посуду.
  4. Перекладіть тісто в миску, трохи остудіть. По черзі додавайте в нього яйця. Додайте наступне яйце, коли попереднє з’єднається з тістом.
  5. Розігрійте духовку до 200°С. Деко застеліть пергаментним папером.
  6. Тісто перекладіть у кондитерський мішок. Викладіть на лист заготовки довжиною 8–10 см. Залишайте між ними 3–4 см простору.
  7. Випікайте еклери 20-25 хвилин до золотистого кольору. Зробіть на дні кожного прокол, перекладіть їх на решітку та повністю остудіть.
  8. Ретельно змішайте сир, сметану і хрін. Рибу наріжте тонкими скибочками.
  9. Зробіть на еклерах довгі поздовжні надрізи. Начиніть тістечка сиром, зверху викладіть шматочки риби, поперчіть до смаку.

✅ Закуску можна прикрасити скибочками лайма чи лимона та листям салату.

Фаршировані яйця з кремом з авокадо та беконом

Фаршировані яйця з кремом з авокадо та беконом

Любите гуакамоле? Тоді така начинка для яєць точно припаде вам до смаку.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • Яйця 12 штук
  • Бекон 6 скибочок
  • Авокадо 2 штуки
  • Свіжий сік лайма 1 ст. ложка
  • Сушений часник ¼ ч. ложки
  • Сіль ½ ч. ложки
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Яйця відваріть вкруту. Остудіть, розріжте на половинки і відокремте жовтки.
  2. Бекон наріжте дрібними шматочками. За кілька хвилин підрум’яньте в сковороді без олії на середньому вогні. Викладіть на паперові рушники.
  3. М’якуш авокадо наріжте. Збийте в блендері разом із жовтками, соком лайма, часником, сіллю та перцем.
  4. Наповніть яйця кремом із авокадо та жовтків. Зверху посипте беконом.

✅ Щоб страва виглядала красивішою, видавіть крем через кондитерський мішечок.

Закуска з креветками та гарбузом

Закуска з креветками та гарбузом

Солодкий гарбуз та ніжність сиру відмінно доповнюють смак морепродуктів.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • Гарбуз 250-300 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Оливкова олія за смаком
  • Креветки 6-8 штук
  • Вершковий або крем-сир 4-6 ст. ложок
  • Зелень за смаком

Приготування:

  1. Гарбуз наріжте однаковими великими шматочками. Щоб шматки були однаковими, можна використовувати формочки висікання.
  2. Трохи посоліть і поперчіть гарбуз. Збризніть олією і викладіть на застелений фольгою лист.
  3. Запікайте 20 хвилин або довше при температурі 180°С. Дістаньте з духовки та остудіть. Шматочки мають стати м’якими, але не сильно рум’яними.
  4. Креветки обсмажуйте по 1-2 хвилини з кожного боку. Посоліть до смаку. Викладіть на паперові рушники та остудіть.
  5. Кожен шматочок гарбуза змастіть сиром. Зверху викладіть креветки і додайте трохи зелені.